avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL micro sediu social fara activitate, fara puncte de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL micro sediu social fara activitate, fara puncte de lucru

Buna ziua.
Un prieten are mare nevoie de ajutor juridic de specialitate:
a. la finele anului 2016 prietenul infiinteaza SRL microintreprindere, unic asociat el, NEplatitor de TVA cu sediul social FARA ACTIVITATE la sediu intr-un apartament la bloc ( nu la el acasa ! ) Cod CAEN principal 4791 ( comertul cu amanuntul prin case de comenzi sau prin Internet ). Businessul sau implica import de produse electronice ( aparate de masura si senzori ) din UE si non-UE si vanzarea lor prin site-ul sau si alte platforme specializate de vanzari. Stie ca trebuie sa obtina cod EORI si ca TVA-ul produselor importate nu este deductibil.
In aceasta luna prietenul vrea sa demareze activitatea, dar a primit sfaturi contradictorii:
a. poate demara fara probleme activitatea asa, in starea actuala a documentelor.
b. NU, NU poate, deoarece nu are activitate la sediu si nici Punct de Lucru CU ACTIVITATE.
( in realitate acasa la bloc va munci, dar nu poate obtine acordul vecinilor, caz in care daca ar fi avut acordul, avea sediul social CU activitate la el )
Daca este valabila varianta B. ( NU poate demara activitatea ) si totusi o face, care ar putea fi consecintele ( sanctiuni, amenzi, cuantum amenzi... )
Va multumim frumos si asteptam raspunsurile Dvs. ( ca "sta productia"... :(( )
Cel mai recent răspuns: CatalinCD , utilizator 12:21, 10 Februarie 2017
chiar nimeni...? o parere, un sfat cat de mic ? :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Sediu social cu activitate Dyana75 Dyana75 Buna ziua, Pentru un magazin online, as dori sa stiu daca este obligatoriu sau recomandat sa declar sediu social cu activitate, date fiind ... (vezi toată discuția)
Totusi magazin virtual lavpop lavpop Buna seara , Am un srl cu obiect de activitate -alte mijloace de cazare-si alte obiecte secundare , firma neplatitoare de TVA As vrea sa infiintez un magazin ... (vezi toată discuția)