avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am nevoie de ajutor , va rog!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am nevoie de ajutor , va rog!

Buna ziua , niste prieteni mi-au spus de site-ul dvs si as dori niste sfaturi in problema mea. Sant sofer la o institutie de stat de vreo 6 ani si acum vreo 3 luni am avut o interventie chirurgicala (baypas) .Am stat 3 luni in CM , mi-am facut toate analizele acum la reintoarcere care au iesit bune si m-am prezentat sa imi reiau activitatea si cand colo stupoare! Am gasit alt sofer in locul meu adus din cadrul altui serviciu din subordinea institutiei noastre, si eu am primit o nota interna care ma instiinta ca imi voi desfasura lucrul pe timpul a 6 luni la alta unitate subordonata. Chestia este ca eu acolo nu am obiectul muncii adica...volanul titular ca sofer fiind alta persoana.M-ar interesa ce as putea face sau daca am vreo sansa ? Am uitat sa va spun ca eram soferul directorului. As vrea sa stiu daca este legal ce au facut avand in vedere ca eu am dat concurs pentru post acolo , fisa postului am semnat-o tot acolo si mai cred ca trebuiau sa imi ceara acordul sa ma mute..nu? Daca o sa intreprind ceva in justitie respectivul director(nou) o sa imi poarte sambetele , deoarece au fost mutati o gramada de alti colegi care nu erau prea" carismatici" si care au lucrat cu fostul director. In speranta ca ma veti ajuta cu niste sfaturi va multumesc.

cu stima Mircea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 9 Septembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
scuze ca intervin si eu dar omul spune ca la noul loc de munca el numai este sofer sau daca ai semnat fisa postului ca sofer poti sa fi si maturator sau electrician eu nu prea cred!
jaab, ai dreptate .
userul a scris:

eu acolo nu am obiectul muncii adica...volanul
titular ca sofer fiind alta persoana.

Eu as face o adresa catre director prin care sa solicit sa mi se spuna exact ce masina/masini am obligatia sa conduc in postul pe care am fost transferat ca sofer :D pentru a-mi realiza sarcinile de serviciu...

as face apel la urm art din codul muncii:
art 40
(2) Angajatorului în revin, în principal, următoarele obligaţii:
a) să informeze salariaţii asupra condiţiilor de muncă şi asupra elementelor care privesc desfăşurarea relaţiilor de muncă;
b) să asigure permanent condiţiile tehnice şi organizatorice avute în vedere la elaborarea normelor de muncă şi condiţiile corespunzătoare de muncă

Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
1. Fiind vorba de o interventie chirurgicala pe cord s-ar putea sa nu mai puteti profesa ca sofer.
2. Directorul trebuia sa ceara avizul medicului de medicina muncii pentru situatia dvs.
In CIM sunt sunt cuprinse anumite elemente - in cazul dvs sunt aduse in discutie: locul muncii si felul muncii.
1) Locul muncii - prevede unitatea/subunitatea unde veti activa; la anumiti angajatori este mentionat inclusiv autoturismul;
2) Functia - in cazul dvs, conducator auto.

In ceea ce priveste locul muncii, daca in CIM nu aveti prevazut expres si autoturismul pe care sa-l conduceti, dvs puteti fi mutat pe orice alt asemenea vehicul, in cadrul celeasi unitati.
Daca il aveti prevazut expres in CIM ca loc al muncii, angajatorul are nevoie de acordul dvs pentru a va trece pe alta masina, deoarece este vorba de o modificare a locului muncii.
In cazul in care angajatorul doreste sa activati in alta unitate/subunitate decat cea mentionata in CIM, iar este vorba de modificare a locului de munca si aceasta se face tot acordul partilor.

Angajatorul va poate modifica unlateral locul muncii, numai prin delegare si pe o perioada de 60 zile. Delegarea dupa aceste 60 de zile si detasarea (6 luni) se pot face numai cu acordul dvs.

Identic se procedeaza si in cazul schimbarii functiei - este nevoie de acordul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
Edbah, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificari cim / delegare, detasare patriciu25 patriciu25 Buna ziua. Activez intr-o institutie publica de cativa ani. La un moment dat, CIM a fost modificat temporar, pe o perioada de 6 luni, la elementele \\"felul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea clauzelor contractuale abatere disciplinara GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, Am o situatie speciala. O salariata nu doreste sa se mute de pe un punct de lucru la un altul, desi in contractul ei de munca scrie cam asa: \"dar ... (vezi toată discuția)
Transfer vasilizaitev vasilizaitev Buna ziua ! Astazi am primit o veste de la angajator ca voi fii transferat in alt magazin, tot in cadrul firmei. Magazinul cu pricina este din domeniu ... (vezi toată discuția)