avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... furt de la serviciu pe fata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

furt de la serviciu pe fata

se da urmatoarea situatie , practica sau ipotetica:

un angajat, de fata cu patronul si cu alti angajati, ia din gestiune(era gestiunea sa) o anumita suma, sa zicem 4000 ron, anunta ca i-a luat si vrea sa paraseasca serviciul in timpul programului. patronul impreuna cu alti angajati incearca sa-l opreasca, angajatul problema suna la 112 si spune ca e sechestrat, vine echipajul de politie, il scoate pe angajat din incinta atragand celor din interior atentia ca ei nu sunt becali sa aiba politie particulara si ca nu au nici un drept sa retina omul fara vointa sa, (pentru eventuale litigii existand organe competente carora sa te adresezi) evident ca despre nota explicativa nu se pune problema, si omul pleaca cu banii?

urmeaza evident plangere penala pe care procurorul o solutioneaza cu "nup" deoarece suma e prea mica,

iar angajatul plecat cu bani face plangere la itm ca nu si-a primit banii de concediu aferent celor 3 luni lucrate , vine itm si te mai obliga sa-i trimiti omului suma restanta (!!!) si amenda de 2000 ca de, acum e campanie si trebuie bani la buget si ne cearta seful daca nu aducem macar o amenda.....


suna asta a exploatarea omului de catre om???
Cel mai recent răspuns: vioavram , utilizator 16:10, 11 Septembrie 2009
"exploatarea" cui de catre cine?
Stimate domn, chiar daca s-a dispus neinceperea urmaririi penale, angajatorul avea toate instrumentele pentru sanctionarea disciplinara a salariatului. Are la dispozitie in continuare institutia raspunderii patrimoniale a salariatului pentru a-si recupera sumele de bani luate de catre salariat.
pakos a scris:

Stimate domn, chiar daca s-a dispus neinceperea urmaririi penale, angajatorul avea toate instrumentele pentru sanctionarea disciplinara a salariatului. Are la dispozitie in continuare institutia raspunderii patrimoniale a salariatului pentru a-si recupera sumele de bani luate de catre salariat.


Este perfect adevarat, iar dvs. nu aveati dreptul sa retineti persoana cu pricina sub nicio forma si indiferent de motiv...inca mai exista lege in tara asta, chiar daca de multe ori scartaie!
va multumesc pentru raspunsul dvs.... are intr-adevar la dispozitie cele spuse de dvs. dar costurile?timpul? urmarirea pe viitor a respectivului sa vezi daca cumva se va angaja vreodata legal, aici sau in spania? retinerile de maxim 30 % din salariu care ii pot fi aplicate? simple solutii.... pentru un fapt ce se poate intampla zi de zi, in milioane de locuri in romania... excelenta legislatie...
adica, cu alte cuvinte, nu ai dreptul sa impiedici o infractiune flagranta ca asa spune legea? pai atunci ar trebui data o lege impotriva celor ce incearca sa imiedice aceasta infractiune?

va multumesc pentru opinie....

parca vad articolul de lege:

""angajatorul care va incerca, prin orice mijloace, sa impiedice angajatul sa fure, sau ii va cere nota explicativa , va fi sanctionat cu inchisoare de la 2 la 4 ani""....

Alte discuții în legătură

Convocare legalã sau nelegalã? 1984a 1984a Bună seara. Vreau să va cer părerea cu privire la următoare convocare de cercetare prealabilă, dacă a fost întocmită corect sau nu: ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim prin demisie sau disciplinar Andrei Gica Andrei Gica Unei persoane care si-a dat demisia si a stat in preaviz in loc de 15 zile calendaristice numai 13, i se poate desface contractul disciplinar pt acest motiv?( ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim orca orca Ce fac in calitate de angajator in situatia in care un angajat nu /mi vine mai mult de 6 luni la munca. Maistrul nu intocmeste referatul de absenta in termen, ... (vezi toată discuția)