avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anvelopare, discutii cu seful de santier
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anvelopare, discutii cu seful de santier

A inceput anveloparea la noi in bloc si seful de santier a venit cu pretentii.
La noi in bloc exista un paratpet din grilaj pe care vor sa-l scoata si sa-l inlocuiasca cu o rama metalica pe care o imbraca cu osb , apoi polistiren.
Problema mea este urmatoarea : am inchis balconul cu geam de sus pana jos, iar grilajul a ramas inafara, este doar de forma, ca atunci cand deschid geamul larg sa nu cad inafara.

Din punct de vedere al anveloparii, consider ca mi-am facut datoria punand profil cu 7 camere si 3 geamuri, deci mai mult de atat nu se poate.
Seful de santier vrea sa-mi dea grilajul jos, nu stiu ce vrea sa faca cu el si probabil sa-mi puna rama aceea si cu osb-ul.

Problema mea este ca imi imi acopera jumatate de balcon fara rost, numai ca sa arate ca celelalte.

La celelelate blocuri nu s-a tinut cont de acest lucru.

Oare cum as putea sa-i combat ? Atata vreme cat izolarea termica e mai buna decat ce fac ei ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 21:43, 2 Februarie 2017
In mod normal trebuie respectat proiectul de anvelopare care a primit toate avizele necesare.
Cand ati inchis balconul, trebuia sa detineti un proiect pentru care sa obtineti autorizatie de constructie de la primarie si avizul Inspectoratului in constructii. In proiectul respectiv urma sa figureze sau nu respectivul grilaj aflat in discutie.
Cand s-a intocmit proiectul de anvelopare trebuia avut in vedere si proiectul/ executia in teren a balconului inchis de dvs.
Pentru inchiderea balconului cu termopan nu cred ca exista obligativitatea obtinerii autorizatiei de constructie de la primarie si proiect avizat ISC. Este structura demontabila.
Grilajul respectiv a fost pus pentru ca blocul sa aiba o arhitectura frumoasa. La momentul respectiv, inca se tinea cont de estetica, nu ca acum. Nu are rol in structura de rezistenta.
Pe de alta parte, in memoriul tehnic am gasit niste puncte de care nu se tine cont in tot balamucul de aici.
Arata jalnic proiectul de anvelopare, la un balcon de 12 metri, sunt prevazute doar doua geamuri oscilo batante, 90% din restul de geamuri sunt fixe. Nu e posibil asa ceva.
Oricum, la noi in tara nimic nu e clar, nu se tine cont de nicio lege, totul este interpretabil. "Grilajul se va inlociu cu alt grilaj numai daca sunt semne de rugina ". Ei inlocuiesc grilajul cu o rama metalica ce are la interior o placa osb.
Cum spuneam, depinde cine e mai tare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Demontare termopane la un balcon deja închis prin anveloparea blocului Ihrinwe Ihrinwe Buna ziua! Am un apartament cu 3 camere și balcon, într-un bloc construit în anul 1972 în București, sector 6. Blocul a fost proiectat cu geam la baie ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)