avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demontare termopane la un balcon deja închis prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demontare termopane la un balcon deja închis prin anveloparea blocului

Buna ziua! Am un apartament cu 3 camere și balcon, într-un bloc construit în anul 1972 în București, sector 6.
Blocul a fost proiectat cu geam la baie care dă în balcon, iar balconul nu era închis.
În urma anvelopării executate de Primărie, balconul a fost închis cu termopane, iar aerisirea de la baie se face în balconul închis.
Fostul proprietar a fost de acord cu închiderea banconului chiar în aceste condiții, dar eu vreau să desființez pe cheltuiala mea acele termopane și să readuc balconul în starea inițială.
Tot pe cheltuiala mea, vreau să pun termopane la camera care dă în balcon, astfel încât vor exista la final termopane, dar nu la balcon, ci la cameră.
Care ar fi soluția legală pentru acest proiect? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
Ihrinwe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:40, 11 Iunie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai simplu duceti dv de la geamul de la baie un tub de dimeniunea geamului catre exterior prin geamul balconului.
Va spun ca metoda asta a fost adoptata direct la reabilitate de primarii in situatii de acest fel cu geamul de la baie in balcon.
Un fel de continuare a geamului de la baie direct afara printr-un tunel de marimea geamului aplicat etans pe geamul termopan.
Altfel luati autorizatii de la primarie si nu se dau la blocurile anvelopate de primarie.
Multumesc pentru răspuns, dar acel cot nu rezolva problema. E o idee buna, dar e o solutie de compromis care presupune să pierd din volumul balconului. Eu vreau balcon deschis, sa imi pot usca rufele, sa ies la aer...din astea.
O astfel de solutie puteau să găseasca cei de la Primarie, atunci cand au anvelopat blocul. Cine a aprobat un astfel de proiect, in care aerisirea băii se oprește in balconul închis? Firma aceea a beneficiat de un aviz, tot de la Primarie. Acum eu vreau sa imi aduca imobilul in starea initiala. Le voi cere aprobare, iar daca refuza ma voi adresa instantei.
Un prim pas ar putea fi, sa primiti acceptul scris al primariei pe banii careia s-a facut anveloparea.
Este nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata pentru demolarea balconului respectiv si remedieri zidarie in urma demolarii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti CU si apoi autorizatie de demolare etc. Asa puteti face aceste modificari.
In acest m,oment nu are importanta ce putea face primaria sau cum era blocul initial. Actualmente el asa este, asa l-ati cumparat, trebuie autorizatie ca sa modificati fatada.
11 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu mai bine scoateti sticla?! lasati totul la fel dar fara sticla. daca va razganditi o puneti la loc. operatiune de 1/2 h

Alte discuții în legătură

Anvelopare, discutii cu seful de santier Adriana68 Adriana68 A inceput anveloparea la noi in bloc si seful de santier a venit cu pretentii. La noi in bloc exista un paratpet din grilaj pe care vor sa-l scoata si sa-l ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea distantei intre cladiri SonyaBota SonyaBota Buna ziua, in locul centralei de cartier , care era dezafectata, s-a dispus construirea unei crese pe aceasi fundatie. Centrala este amplasata langa blocul in ... (vezi toată discuția)