avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea distantei intre cladiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea distantei intre cladiri

Buna ziua, in locul centralei de cartier , care era dezafectata, s-a dispus construirea unei crese pe aceasi fundatie. Centrala este amplasata langa blocul in care locuiesc eu, dinstanta initiala dintre ea si bloc fiind de 40 cm. Mentionez ca pe partea aceasta avem geamurile la baie . Cand s-a inceput reconstrirea cladirii , am fost asigurati de firma constructoare ca se respecta spatiul dintre cladiri , astfel incat sa se permita aerisirea bailor noastre. Astazi cladirea este pe punctul de a fi inaugurata , iar drepturile noastre nu au fost respectate. Firma constructoare a inchis etans spatiul dintre cladiri prin lateral cu izolatie , lipind-o de bloc. Cand i-am sesizat , ne-au spus ca va ramane spatiu de ventilatie pe deasupra . Mentionez ca , cladirea are 2 etaje , deci a blocat geamurile la 4 apartamente. Insa si deasupra au inchis spatiul ramas cu o tabla , astfel incat noi am ramas fara aerisire. Am facut nenumarate sesizari la primaria orasului, si la protectia consumatorului si nu am primit nici un raspuns pana acum .Sunt disperata deoarece , cred ca a murit un porumbel in spatiul dintre cladiri si nu mai pot tine deloc geamul deschis la baie , ca vine un miros groaznic. nu mi se pare corect sa am geam la baie si sa nu ma pot folosi de el , sa fiu nevoita sa traiesc cu miros in casa ... Va rog sa ma ajutati cu un sfat ,este legal ce au facut , ce demers ar trebui sa fac ?
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 11:16, 18 Iulie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Sesizare la primaria care a eliberat autorizatia de construire, in functie de raspuns sesizare la ISC. Puteti consulta actele sa vedeti daca s-a respectat autorizatia.
Daca noua cladire a fost construita deja pe vechiul amplasament, din acest punct de vedere nu mai aveti ce face, decat sa obtineti eventuale despagubiri.

Ma indoiesc ca nu mai are ce face. Poate noua cladire a fost construita fara respectarea proiectului, autorizatiei etc.

Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
carmen2010, utilizator
Am facut pana acum 2 sesizari la primarie si nu am primit nici un raspuns, am facut sesizare chiar si la ANPC , urmeaza sa fac si la ISC ... Sunt disperata. Cladirea ridicata are la etajul 3 o terasa mare , care serveste ca spatiu de joaca pentru cei mici, astfel ca vecinii mei de la etajul 3 si 4 nu au fost afectati de aceasta constructie ci din contra a fost in avantajul lor. Primaria , ca sa arate bine peretele blocului l-a izolat si desenat in culori vi. Iar noua , etaj 1 si 2 ,cei pe care i-a privat de lumina si aerisire ne-au bagat pana deasupra geamurilor niste tuburi , cu un capac deasupra pe care nu intra aer. Inginerul de la firma constructoare ne-a spus ca daca vrem aer trebuie sa ne cumparam un cot pe care sa-l punem in continuarea tubului si un ventilator pe care sa-l montam in locul geamului. Nu este corect, eu am investit sa imi pun geam termopan la baie pe care acum trebuie sa-l dau jos si sa pun tot pe cheltuiala mea un ventilator ,citez " daca vreau aer.."
Incercati si o audienta la primarie ptr a consulta autorizatia, receptia etc sa vedeti cum stau lucrurile, ptr ca, in opinia mea, nu puteau obtine autorizatie in conditiile descrise de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! la ... sabbrina sabbrina Buna ziua!Vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! La asociatia de locatari am facut dar rezolvarile au lasat de dorit! Vecinul de la etajul 10 si-a ... (vezi toată discuția)
Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)
Fum de țigară în baie de la vecinul Mircea11111 Mircea11111 Bună ziua, Locuiesc la etajul 4 iar după cum scrie și în titlul acestei postări, mă confrunt, în baie, cu fumul de țigară al unui vecin de la etajul ... (vezi toată discuția)