avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de proprietari

Buna seara .
Am o problema in care am nevoie de ajutor specializat :
* s-a organizat o adunare generala ordinara intr-o asociate de proprietari in martie 2016 . Documentele care au stat la baza organizarii acesteia au fost inaintate instantei de judecata pentru validarea hotararilor (se schimbase total o conducere cu o alta,inclusiv cenzor ),instanta care respinge solicitarea pe motiv ca nu se dovedeste anuntarea in termen de 7 zile anterior datei de organizare . In documentele depuse la instanta ,sunt insa convocatoarele afisate la fiecare scara (nedatate ) si procese verbale de afisare a convocatoarelor (datate cu 7 zile anterior datei de desfasurare a adunarii ) .De ce a stabilit instanta ca nu documentele de la dosar nu dovedesc acest termen de 7 zile ,este ciudat,insa tardiv sa ne mai lamentam si fara alta cale de atac ). Cenzorul contesta si el in instanta legalitatea adunarii generale ,procesul fiind pe rol si in acest moment , cu termen de finalizare greu de precizat / urmeaza insa adunarea anuala din 2017 ,primul trimestru / intrebarea este : ce fel de adunare se organizeaza,ordinara ,sau extraordinara ?
Plec de la prevederea ca hotararile adunarii contestate , nu sunt anulate pana la o decizie definitiva . In acest context ce impact are nevalidarea de catre instanta careia i s-a adresat noua conducere ,chiar daca nu s-a finalizat contestatia depusa de cenzor ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:17, 3 Februarie 2017
Sa integem ca exista in prezent doua procese de contestare a hotararilor adunarii generale? Ambele pentru ca nu a fost convocata legal?
Parerea mea este ca adunarea generala este una ordinara, in sensul de obisnuita, normala, care conform legii trebuie desfașurată in primul trimestru al fiecarui an. Am în vedere art. 23 alin 1 din Legea 230/2007 actualizata.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2017
Francisc Gerber, Avocat

Eu am o intrebare la care invit autorul topicului sa raspunda:

De unde pana unde o AG a as. prop. trebuie validata in judecatorie?
In mod normal instanta de judecata trebuia sa va trimita la plimbare (scazati), pentru ca nicaieri nu este prevazut asa ceva.
In AG ordinara, puteti schimba toata conducere, sa schimbati toate procedurile, regulile si regulamentele ca nu intereseaza pe nimeni inafara de dvs. membrii as. prop.

Cu totul altceva este cazul in care unul (cenzorul) sau mai multi membri contesta niste hotarari care ar fi luate ilegal, insa daca pana acum, instanta nu s-a pronuntat, hotararile luate sunt valabile, iar dvs. va continuati activitatea normal. AG din 2017 este una ordinara, fara nicio problema. Daca peste ani o sa aveti o hotarare a instantei, o sa va consultati si o sa vedeti cum continuati.
Adevarat ca nicaieri nu indica aceasta adresare catre instanta pentru validare . Avand in vedere existenta unor conturi bancare,a unui rulaj din acestea ,banca a solicitat o dovada in afara procesului verbal al adunarii generale si hotararile acesteia .Asa am ajuns la intanta
Nu. Exista o contestatie a cenzorului ,care este pe rol si se judeca,iar cealalta hotarare , reprezinta un raspuns negativ al instantei la solicitarea noastra pentru validarea acestei adunari

Alte discuții în legătură

Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)
Demis din comitetul executiv al unei asociatii absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua, Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc ... (vezi toată discuția)