Buna seara .
Am o problema in care am nevoie de ajutor specializat :
* s-a organizat o adunare generala ordinara intr-o asociate de proprietari in martie 2016 . Documentele care au stat la baza organizarii acesteia au fost inaintate instantei de judecata pentru validarea hotararilor (se schimbase total o conducere cu o alta,inclusiv cenzor ),instanta care respinge solicitarea pe motiv ca nu se dovedeste anuntarea in termen de 7 zile anterior datei de organizare . In documentele depuse la instanta ,sunt insa convocatoarele afisate la fiecare scara (nedatate ) si procese verbale de afisare a convocatoarelor (datate cu 7 zile anterior datei de desfasurare a adunarii ) .De ce a stabilit instanta ca nu documentele de la dosar nu dovedesc acest termen de 7 zile ,este ciudat,insa tardiv sa ne mai lamentam si fara alta cale de atac ). Cenzorul contesta si el in instanta legalitatea adunarii generale ,procesul fiind pe rol si in acest moment , cu termen de finalizare greu de precizat / urmeaza insa adunarea anuala din 2017 ,primul trimestru / intrebarea este : ce fel de adunare se organizeaza,ordinara ,sau extraordinara ?
Plec de la prevederea ca hotararile adunarii contestate , nu sunt anulate pana la o decizie definitiva . In acest context ce impact are nevalidarea de catre instanta careia i s-a adresat noua conducere ,chiar daca nu s-a finalizat contestatia depusa de cenzor ?
Multumesc
Parerea mea este ca adunarea generala este una ordinara, in sensul de obisnuita, normala, care conform legii trebuie desfașurată in primul trimestru al fiecarui an. Am în vedere art. 23 alin 1 din Legea 230/2007 actualizata.
Eu am o intrebare la care invit autorul topicului sa raspunda:
De unde pana unde o AG a as. prop. trebuie validata in judecatorie?
In mod normal instanta de judecata trebuia sa va trimita la plimbare (scazati), pentru ca nicaieri nu este prevazut asa ceva.
In AG ordinara, puteti schimba toata conducere, sa schimbati toate procedurile, regulile si regulamentele ca nu intereseaza pe nimeni inafara de dvs. membrii as. prop.
Cu totul altceva este cazul in care unul (cenzorul) sau mai multi membri contesta niste hotarari care ar fi luate ilegal, insa daca pana acum, instanta nu s-a pronuntat, hotararile luate sunt valabile, iar dvs. va continuati activitatea normal. AG din 2017 este una ordinara, fara nicio problema. Daca peste ani o sa aveti o hotarare a instantei, o sa va consultati si o sa vedeti cum continuati.
Adevarat ca nicaieri nu indica aceasta adresare catre instanta pentru validare . Avand in vedere existenta unor conturi bancare,a unui rulaj din acestea ,banca a solicitat o dovada in afara procesului verbal al adunarii generale si hotararile acesteia .Asa am ajuns la intanta
Nu. Exista o contestatie a cenzorului ,care este pe rol si se judeca,iar cealalta hotarare , reprezinta un raspuns negativ al instantei la solicitarea noastra pentru validarea acestei adunari