avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie datorie ANAF
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie datorie ANAF

Buna seara! Am o situatie "speciala"#-o Am un cont pe Ghiseul.ro iar ca un cetatean corect ce sunt:), am intrat sa-mi platesc impozitul catre stat, moment in care cu surprindere constat ca am de plata catre ANAF 588 lei (asta la data de 17.01.2017). Merg la ghiseul ANAF sa ma interesez si aici aflu cu stupoare ca este un impozit din 2008 cand am depus activitate pe PF. Bineinteles ca nu mai am chitanta cu care am achitat, dar am cautat in acte si am gasit declaratia pe care am facut-o si Decizia de Impunere in care scrie ca am de plata 28 lei. Imi storc creierii si-mi amintesc foarte clar ca am umblat atunci vreo 3-4 zile pana am rezolvat si am si platit cei 28 lei exact in ziua in care mi-au dat Decizia.Asta se intampla in august 2009 pentru activitatea din 2007 (nicidecum 2008).Am 2 Intrebari; stiu ca exsista un termen de prescriptie de 5 ani, in ce conditii pot beneficia (avand in vedere ca nu mai gasesc chitanta si nu ma crede nimeni pe cuvant)? Si care ar fi varianta sa nu fiu nevoita sa platesc, mai ales ca suma creste ametitor (azi dimineata aveam deja 663 lei-in nici o luna)? PS: am asa o banuiala ca d-nul Dragnea are nevoie de bani la buget si nu stie cum sa faca rost de ei. Va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Problema tva retroactiv la drepturi de autor Florian_K Florian_K Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari legate de tva retroactiv din drepturi de autor. O persoana fizica ce realizeaza venituri din drepturi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu anaf. rautustefan rautustefan Nu stiu cum sa procedez pentru a rezolva o problema destul de delicata, dar, in acelasi timp foarte clara in viziunea mea. Preblema se refera la impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa platesc penalitatile de cass? salvarin salvarin Buna Ziua Ma numesc Nicoleta Salvarin, sunt din Giurgiu. Elena Voinea a publicat un anunt in data de 17 ian 2014 cu titlul \\\\\\" Din 2014, CASS se ... (vezi toată discuția)