Aveti dreptate. Ar fi trebuit sa stiu. In anii 2003 si 2004 la fiecare deplasare a mea la ghiseul ANAF pentru a-mi achita obligatiile fiscale ce au aparut pe parcurs, am intrbat de fiecare data care este situatia privind calculul impozituluil pentru anul 2002. De fiecare data mi s-a raspuns ca nu s-a ajuns la ddeclaratia mea si ca urmeaza sa se calculeze si sa-mi fie transmisa. Dupa anul 2004 a intervenit inevitabil uitarea mai ales ca in acest an (2005) am primit acel certificat fiscal cu 0 (zero) datorii iar ipentru anul 2007 mi s-a returnat diferenta de impozit intre cel anticipat si cel real ceea ce ma facut sa stau linistit. Problema este alta. Daca acest calcul a fost efectuat in 03.06.2005 (???? dupa 3 ani de la depunere), a fost trimisa prin posta (cu confirmare de primire), eu nu am intrat in posesia ei motivandu-se faptul ca nu asi fi fost gasit la adresa, postasul nu mi-a lasat nici un aviz prin care sa ma anunte ca am de ridicat de la posta de cartier acel plic, urmeaza postarea ei pe portalul ANAF timp de 2 saptamani (de ce 2 saptamani??) in 11.2006 (????) eu fiind obligat sa ma uit pe portal zilnic (????) neavand de unde sa stiu iin ce data a fost postata (????), de ce la fiecare plata efectuata la ghiseul ANAF, dupa data calculului, nu am fost anuntat ca as avea o creata anterioara ? Eu trebuia sa ghicesc ca am o creanta neachitata ? Care ar fi fost metoda ca eu sa aflu ? Sa devin haker, sa sparg parolele Agentiei si sa ma uit pe fisa mea pentru a afla ? Consider totusi ca ANAF are o mare problema privint relatia si comunicarea cu cei prin intermediul carora exista.Puteau sa-mi trimita un mesaj pe e-mail sau sa primesc un telefon ca nu degeaba le trecem pe declaratii. In final am fost de acord sa achit obligatia pentru 2002 dar fara penalitati deoarece eu consider ca nu am nici o vina ca acesta informare este lasata la voia intamplarii, insa dansii nici nu vor sa auda. TREBUIE ACHITATE SI PENALITATILE ! Daca ati observat, anul 2002 a fost o mare problema pentru ANAF deoarece in situatia mea sunt foarte multi contribuabili atat PFA cat si simpli salariati.
~ final discuție ~