avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare proprietate

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cu privire la acest caz: suntem 2 proprietari a unei case. Eu am 3/8, celalalt 5/8. In casa nu locuieste nimeni. Eu doresc sa vand partea mea, dar celalalt proprietar nu doreste sa-si vanda partea lui. Aveam o oferta pentru intreaga proprietate, dar nu a fost acceptata de celalalt? Cum pot sa-l oblig sa-mi plateasca partea mea din proprietate? Am vrut sa inchiriez eu partea mea, dar mi-a zis ca nu sunt delimitate si ca nu pot. Casa se compune din 2 camere, bucatarie, baie si anexe.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 13:14, 3 Februarie 2017
daca nu ajungeti la un consens cu celalalt proprietar va trebui sa-l actionati in judecata.Actiunea cred ca e "iesire din indiviziune" daca nu ma insel.
Multumesc. Deci nu pot sa ma mut acolo sau sa inchiriez pana nu fac iesirea din indiviziune?
Cu partea dvs de proprietate 3/8 puteti face ce doriti la fel cum si celalalt proprietar face ce vrea cu partea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune smileylory smileylory Buna, In speta avem un apartament RIAL in care sunt 4 familii care beneficiaza fiecare de cate o camera(individual) si cota parte din partile comune(si ... (vezi toată discuția)
Indiviziunea mirceapruna mirceapruna Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia urmatoare: -dupa decesul tatalui meu am dezbatut mostenirea si a rezultat urmatoarele-mama ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu, curte comuna, 2 proprietari luxa.roman luxa.roman Buna ziua; Suntem 2 proprietari in curte (curtea fiind COMUNA), unul dintre proprietari vrea sa-si inchirieze partea lui de casa (partea dinspre strada) unei ... (vezi toată discuția)