avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenzii de circulație
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenzii de circulație

Bună ziua!

Am primit prin 2015 o amendă de circulație pentru neacordarea priorității unor pietoni și mi s-a suspendat și permisul pentru o lună de zile. Am plătit amenda la primăria orașului de domiciliu chiar în ziua următoare, beneficiind astfel de reducerea de 50% și am crezut că asta este totul.

Astăzi am primit acasă o somație la plata acelei amenzi cu un termen limită de 15 zile. Acum sunt confuz. Am citit pe internet cum că ar fi trebuit să trimit o copie după acea chitanță poliției, dar eu nu am știut acest lucru. Acum ce mai pot face? Pot trimite acum o copie sau trebuie să plătesc din nou. Cum ar trebui să procedez?

Mulțumesc frumos,
Sebastian.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:36, 3 Februarie 2017
Scrie pe procesul verbal ca trebuie trimisa dovada platii.
Daca aveti dovada platii mergeti la primarie si depuneti o copie a chitantei impreuna cu o contestatie a somatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circultie Arthasnolimits Arthasnolimits Buna ziua, Am luat amenda de circulatie pt neacordarea de prioritate unui pieton. Mi-a fost ridicat permisul si am primit amenda. Am viza de flotant pe ... (vezi toată discuția)
Somatie amenda platita Silviudrt Silviudrt Buna ziua, azi am primit de la primarie o somatie de plata a unei amenzi de circulatie de acum un an pe care am platit-o atunci pe loc la agentul de politie. ... (vezi toată discuția)
Salutare. mi s a suspendat permisul pentru neacordare de prioritate ... Vio. 1983 Vio. 1983 Salutare. Mi s a suspendat permisul pentru neacordare de prioritate la pieton. Cauza a fost un alt șofer a oprit mașina în fata mea la trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)