avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA

Buna ziua..lucrez la o agentie de pariuri..si intre timp mi-am depus cererea de demisie fara sa specific perioada de preaviz..motivul demisiei este ca mi-am gasit un job mult mai bun pentru mine..eu nu vreau sa stau in preaviz pentru ca trebuie sa incep munca la noul job numai ca angajatorul ma obliga de 3 zile sa stau in preaviz pentru ca astfel imi va suspenda contractul de munca si m-a va cerceta disciplinar..i-am explicat cum sta situatia dar nu il intereseaza..intrebare:cu ce ma afecteaza la noul job"suspendarea contractului de munca"..?..sau pe viitor..?repet..motivul plecarii este pentru un trai mai bun al familiei..plus de asta,firma a intrat in insolventa si eu nu imi pot face niciun credit pentru a-mi lua o casa ca nu imi aproba banca..asta este motivul dar ei ma tot obliga cu preavizul..Va multumesc..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 3 Februarie 2017
Explicati angajatorului ca nu se mai poate supenda c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare.

Curtea Constitutionala a Romaniei , prin Decizia nr. 261/2016, publicata în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 511 din 7 iulie , a decis ca : dispozitiile art. 52 alin.(1) lit.a) din Codul muncii, care prevad ca un contract individual de munca poate fi suspendat, din initiativa angajatorului, pe durata cercetarii disciplinare prealabile, sunt neconstitutionale.

De asemenea, chiar daca vi s-ar suspenda c.i.m. pentru absente nemotivate , tot nu va afecteaza dreptul de a incheia un alt c.i.m. cu alt angajator.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, se poate incheia un alt c.i.m. cu un nou angajator chiar daca mai exista incheiat un c.i.m. activ/suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Mmelanie Mmelanie Am depus demisia fara preaviz la compania unde lucrez din noiembrie. Nu mi s -a dus la cunostinta cand m-am angajat ca contractul va fii pe perioada ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate Madalin196 Madalin196 Buna ziua...as dori de la 1 septembrie sa ma angajez in alta pare si eu sunt in preaviz pana pe 7 septembrie la actualul loc de munca..ei nu vor sa imi incheie ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca mircea_barto mircea_barto Buna ziua. As dori sa cer un sfat despre incetarea contractului de munca. Mi-am gasit un job nou la care trebuie sa ma prezint in 15 Mai 2014. Am si semnat ... (vezi toată discuția)