Explicati angajatorului ca nu se mai poate supenda c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare.
Curtea Constitutionala a Romaniei , prin Decizia nr. 261/2016, publicata în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 511 din 7 iulie , a decis ca : dispozitiile art. 52 alin.(1) lit.a) din Codul muncii, care prevad ca un contract individual de munca poate fi suspendat, din initiativa angajatorului, pe durata cercetarii disciplinare prealabile, sunt neconstitutionale.
De asemenea, chiar daca vi s-ar suspenda c.i.m. pentru absente nemotivate , tot nu va afecteaza dreptul de a incheia un alt c.i.m. cu alt angajator.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
In speta, se poate incheia un alt c.i.m. cu un nou angajator chiar daca mai exista incheiat un c.i.m. activ/suspendat.