avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Taxe angajat cu PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Taxe angajat cu PFA

Intrebari: As vrea sa stiu valoare taxelor pe care le platesc daca imi fac "Persoana fizica autorizata", cand trebuie sa imi platesc taxele, si acolo unde le platesc trebuie sa m-i le calculez eu sau doar ma duc si imi spune functionarul cat am de plata, si de ce este mai avantajos sa imi fac P.F.A decat sa lucrez la angajator?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:22, 11 Februarie 2017
Daca va angajati cu contract de munca va veti supune codului muncii si pentru pfa veti lucra pe codul civil. Pentru pfa aveti de ales intre a fi impozitat pe norma de venit sau pe venitul realizat. Impozitarea la pfa inseamna impozitul pe venit si contributiile sociale la sanatate si pensie, indiferent de varianta de impozitare aleasa.
Dar aveti in vedere ca sa nu fiti in situatia in care aceasta prestare de servicii sa nu cumva sa nu fie reconsiderata ca activitate dependenta si sa platiti aceleasi impozite ca la contractul de munca. Sa nu fie o evitare a contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu 50 angajati ne obliga la pfa ufpuf ufpuf Buna seara. va deranjez cu o intrebare. lucrez intr`o firma destul de prospera avand in vedere criza prin care trecem. acum un an cand m`am angajat eram 15 ... (vezi toată discuția)
Pfa si salariat giolgau giolgau Daca am un pfa si sint angajat cu cm la o societate , de la 1 iulie voi fi impozitat pentru salariile mele primite ( e un venit in plus ) ? Ce fac imi dau ... (vezi toată discuția)
Evaziune prin pfa? mucea mucea Avem urmatorul caz: 1. Patronul are mai multe firme F1, F2 si F3 2. Sunt angajat la F1 cu contract de munca,am salariul real trecut in cartea de munca sa ... (vezi toată discuția)