avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa

Buna Ziua
:"> Sa imi iau curaj ca nou utilizator si sa pun si eu o intrebare.De curand am gasit o casa pe care vreau sa o achizitionez impreuna cu sotul meu.Mergand la proprietar,acesta a zis ca imobilul este de la bunicul acestuia care i l-a lasat in timpul vietii cu act de vanzare cumparare.Dupa 5 ani bunicul a decedat si am inteles ca anul trecut a avut loc o impartire a altor bunuri ramase mostenire de la acest bunic(terenuri) pe care le-a impartit cu sora lui proprietarul actual,el spune ca sora lui nu are drept asupra acestei case fiindu-i lasat cu act de vanzare -cumparare.M-ar interesa sa stiu daca este asa si ce act sa cer pt a nu ma trezi dupa cumparare ca defapt avea si sora lui vreun drept acolo.As mai avea o problema si anume imobilul este format din casa batraneasca pe care el a modernizat-o si in fata alte 3 camere+baie si bucatarie plus terenul aferent,practic el vrea sa vanda locul pe jumate si anume 225 mp si camerele respective dar in actele casei partea aceasta este recunoscuta drept dependinte nu imobil,cu toate ca sunt construite de vreo 10 ani.pe scurt ar fi : cum se trec acestea de la dependinte la casa de locuit si cam ce acte ar mai fi de facut a.i. eu sa pot cumpara casa fara probleme?
multumesc anticipat si astept cu mare nerabdare un raspuns
Cel mai recent răspuns: danu_tza2003 , utilizator 19:13, 9 Septembrie 2009
buna ziua!
in primul rand dvs trebuie sa vedeti actul prin care domnul respectiv a dobandit imobilul si ce anume a anume a dobandit prin contractul de vanzare cumparare incheiat cu bunicul dansului/
in al doilea rand este util sa cereti sa vedeti documentatia cadastrala, incheierea de intabulare, pentru a putea vedea ce constructie este intabulta in cartea funciara.
in al treilea rand daca dansul vrea sa va instraineze doar o parte dina cest tren trebuie sa faca documentatie cadastrala de dezmembrare, si actul autentic de dezmembrare si abia dupa aceeea sa va instraineza imobilul astfel rezultat.
daca maia veti nelamuriri va stau la dispozitie.
Documentatia cadastrala trebuie sa corespunda cu ceea ce vreti dvs. sa cumparati.
Si daca el face cadastral,intabulare,carte funciara si tot ce mai trebuie eu pot cumpara,dar ce cumpar?Tot denumirea de dependinte cum sunt trecute acum in acte sau imobil.Chestia ciudata e ca el plateste impozit pe toate ca imobile dar in acte apare imobil de 80mp construiti plus dependinte iar la taxe si impozite plata se face pentru 155mp construiti si nici o dependinta.
buna ziua!
dpv juridic si dependintele tot imobile sunt!
dar mai intai sa isi faca intai documetatia cadastrala iar in aceasta documentatie constructiile vor aparea locuinta, anexe etc.
dvs veti cumpara sau vreti sa cumparati teren in sup de 225 mp plus constructiile edificate pe acestea care vor fi ele ( locuinta, anexa).
mare atentie la actul de proprietate, sa nu fie un act de donatie pt. ca asta se poate ataca in instanta.
daca din act rezulta ca proprietar e cel care vrea sa va vanda imobilul atunci nu e nicio problema, cat despre ,,dependinte'' atata vreme cat cadastrul e ok, atunci, la fel nu e nicio problema.
pentru mai multa siguranta solicitati un extras de informare de la O.C.P.I. pentru imobilul pe care doriti sa-l cumparati si apoi, cu schita cadastrala si actul de proprietate mergeti la un notar.
succes

Alte discuții în legătură

Acte necesare construire locuinta adrianciulei1970 adrianciulei1970 Doresc sa construiesc o locuinta proprietatea mea in curtea parintilor(in prezent stau cu parintii in casa lor).Va rog sa-mi spuneti ce acte imi trebuie si ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)