avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legea prescriptiei
Discuție deschisă în Executare silită

Legea prescriptiei

Buna ziua!in anul 2008 am achizitionat un credit de la Pirreaus Bank iar incepand cu anul 2010 nu am mai reusit sa mai platesc,in 2012 mama mea a facut o intelegere de mana cu cei care reprezentau banca si a mai platit pana in 2013,iar in 2015 a preluat Kruk creanta mea,inchizand o data executarea si ulterior,in 2016 sa inceapa executarea silita.intrebarea este:mai pot invoca legea prescriptiei in acest caz?va multumec
Cel mai recent răspuns: Iana Țurcan , Consilier juridic 09:07, 6 Februarie 2017
Avand in vedere ca procedura prind contestatia la executare e o " arma cu un singur glonte " , mai ales in cazul dvs unde sunt multe elemente ce trebuiesc clarificate ( perioada credit initial , ultima plata efectuata dvs , data ultimului inscris semnat de dvs , etc ) consider ca ar fi bine sa luati legatura cu un avocat ( jurist ) care sa poata verifica documentele si sa va poata indruma corespunzator .
Am inteles,va multumesc
Mai am o singura nelamurire,daca ma puteti ajuta.daca cei de la Kruk renunta la executare silita si inchid dosarul,ceea ce sa intamplat in august anul trecut,au dreptul sa deschida alt dosar si faca poprirea,ceea ce sa intamplat acum?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Poprirea pe salariu nu se putea realiza decat daca solicitarea creditorului a fost investita cu formula executorie ( de catre instanta ) si probabil ca data trecuta nu era oficiala punerea in executare altfel nu avea sens sa renunte la ea . Odata deschisa procedura de executare , ei pot sa va execute cand doresc ei si nu se va incheia decat in momentul cand se va stinge debitul .
Daca crediorul renunta la executarea silita, in primul rand termenul prescriptiei nu se intrerupe si in al doilea rand el poate redepune contractul in executare in orice moment.
Verificati termenul de prescriptie si va recomand sa formulati contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la executare. SimoAlina SimoAlina Bună ziua! Am întâmpinat o problema cu o instituție non bancara și am fost executata silita deși perioada legala a depășit cu mult cei trei ani. ... (vezi toată discuția)
Executare silita Ionut 81 Ionut 81 Buna sara in anul 2006 am contractat un credit de la bcr unde am platit pana in 2010 dupa aceaia nu am mai platit acel credit,in11 septembire anu curent am ... (vezi toată discuția)
Poprire prin executor de la kruk. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit un plic de la executor care instituie poprire la ordinal Kruk la un card de credit de la Garanti din 2009 care nu a mai fost platit din ... (vezi toată discuția)