avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate personalul contractual al regiei autonome sa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate personalul contractual al regiei autonome sa constituie totusi functionar public?

Adica angajatii care infaptuiesc efectiv obiectul de activitate al regiei, de a presta un serviciu de interes public, deci, practic, exercita prerogativele de putere publica.
Deci, daca nu se incadreaza la pct a), atunci constituie functionar public?
Chiar daca e personal contractual?

Ma gand ca, daca regia autonoma exercita prerogative de putere publica... prin cine o face? Nu prin personalul executiv?

Potrivit art. 6 Legea 188/1999, Art. 6 Prevederile prezentei legi nu se aplica:
a) personalului contractual salariat din aparatul propriu al autoritatilor si institutiilor publice, care desfasoara activitati de secretariat, administrative, protocol, gospodarire, intretinere-reparatii si de deservire, paza, precum si altor categorii de personal care nu exercita prerogative de putere publica. Persoanele care ocupa aceste functii nu au calitatea de functionar public si li se aplica legislatia muncii;
b) personalului salariat incadrat, pe baza increderii personale, la cabinetul demnitarului;
c) corpului magistratilor;
d) cadrelor didactice;
e) persoanelor numite sau alese in functii de demnitate publica.
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 08:13, 5 Februarie 2017
Nu , deoarece regia autonoma NU exercita " prerogative de putere publica" ci are statut de societate comerciala si nu de autoritate sau institutie publica !
Regia autonoma executa un serviciu public.
In acest sens m-am referit ca exercita prerogative de putere publica.

Nu in sensul formei de organizare.
Asa... si persoane private pot exercita atributii de prerogative de putere publica.

Nu imi pare ca forma de organizare este importanta in determinarea daca exercita sau nu prerogative de putere publica... ci mai degraba activitatea in concret pe care o desfasoara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea art. 112 din legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici Costin_ru Costin_ru Avand in vedere cele doua articole din Legea nr. 188/1999, as dori opinia dvs in interpretarea acestora, tinand cont de faptul ca se doreste modificarea ... (vezi toată discuția)
Medicii-functionari publici? Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Stie cineva ce se mai intampla cu intentia de a se asimila medicii functionarilor publici? Mi s-a parut o chestie de bun-simt, dar utopica, din ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ poiata lucian poiata lucian la data aparitiei legii functionarului public , implementarea acesteia d.p.meu.d.v trebuia sa se realizeze tinand cont de : prerogativele puterii publice care ... (vezi toată discuția)