avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut intre persoane fizice nerestituit, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut intre persoane fizice nerestituit, posibilitati recuperare

In ianuarie 2016 am imprumutat pe fratele prietenului meu cu suma de 15000euro pentru a si cumpara o casa.Cum eu ma aflam in afara tarii i-am facut un transfer bancar cu cifra respectiva specificand ca-i trimit ca imprumut ptr casa.Intelegerea a fost verbala ca El sa-mi trimita in fiecare luna minim 700 euro.In 13 luni am primit doar 1700 e cu multe insistente.Neavand un act de imprumut ci doar dovada transferului de la banca ,pot sa-L actionez in judecata ptr recuperarea banilor????
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 15:52, 11 Februarie 2017
din expunerea prezentata inteleg ca e vorba de un transfer bancar. nu prea rezulta ca e vorba de un imprumut. in absenta unui contract de imprumut nu pot opera prevederile din civil care reglementeaza punerea in intarziere prin notificare. de asemenea lipsa unui scadentar ingreuneaza problema. emailuri sau sms sau alte metode de contactare nu prea sunt acceptate ca probe caci presupun ca nu sunt semnate digital. sub linie e cam greu de recuperat.
Buna ziua,

Practica instantelor este diferita fata de ce a scris utilizatorul dietmarkruts. Cu atat mai mult cu cat la mentiuni apare motivul pentru care a fost transferata suma de bani. Acel inscris se coroboreaza cu dispozitiile Codului civil. Daca mai exista si corespondenta scrisa sau video, cu atat mai mult se poate dovedi natura contractului.

Pana acum toate instantele in fata carora am depus corespondenta scrisa, indiferent de forma, mi-au luat-o in considerare. Nu mi s-a invocat niciodata ca nu este semnata digital.

Chiar daca lipseste scadentarul, se aplica Codul civil in ceea ce priveste restituirea sumelor. Daca instanta va califica contractul ca fiind unul de imprumut, atunci se aplica dispoziile Codului civil inclusiv in ceea ce priveste punerea in intarziere.

O zi buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Ionita Loredana Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am împrumutat o firmă cu bani, dar la bancă am specificat ,,depunere numerar''. persoana respectivă refuză să îmi restituie banii, am șanse să-i recuperez? Anne Mercadante Anne Mercadante Buna ziua, am depus de la o persoană fizică pe persoana juridică o sumă de bani fiind ca împrumut doar ca nu am specificat la banca împrumut ci depunere ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez un imprumut acordat unei firme? LidiaBeta LidiaBeta Buna ziua, Acum 2 luni am acordat cu imprumut, o suma de bani catre firma unui prieten. Tranzactia a fost facuta prin transfer bancar, on line, din contul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici ... Morus Alin Morus Alin Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici un act si fara martori ii mai pot recupera inapoi?Daca am o convorbire telefonica inregistrata ... (vezi toată discuția)