avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept de pensii

Buna ziua.
As dori sa aflu cand poate sa iasa la pensie tatal meu, nascut in data de 10.07.1950, cu o vechime de 24 ani - grupa II, 3 ani si 3 luni - grupa III si 11 ani la CAP.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:16, 10 Septembrie 2009
Perioada lucrata la CAP va fi avuta in vedere ca stagiu daca tatal dvs. are adeverinta din care rezulta ca si-a realizat norma (pentru aceasta perioada se calculeaza timpul util).

Oricum, tatal dvs. nu poate beneficia de pensie anticipata partiala inainte de a implini 60 de ani.
Or, daca a lucrat 24 de ani intregi in grupa II de munca, tatal dvs. va beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 59 ani si 6 luni.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
vrinceanu mariana a scris:

Buna ziua.
As dori sa aflu cand poate sa iasa la pensie tatal meu, nascut in data de 10.07.1950, cu o vechime de 24 ani - grupa II, 3 ani si 3 luni - grupa III si 11 ani la CAP.
Va multumesc!
De fapt, care este vechimea in munca al tatalui dvs. inscrisa in cartea de munca? Acei 11 ani lucrati in CAP sunt inscrisi in cartea de munca sau exista o adeverinta care sa ateste acest lucru?
@tudorioan

Aa, m-a binedispus intrebarea dvs.
Ati vazut carnete de munca ce contin asemenea inscrieri? :acute:
Tatal utilizatoarei are stagiul de cotizare suficient si necesar pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta in ianuarie 2010, atunci cand va implini 59 ani si 6 luni.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Drept pensie limita de varsta: 10.01.2010]
Cu adeverinta celor 11 ani lucrati in CAP, trebuie sa mearga la Casa de pensii in vederea transformarii normelor realizate in ani intregi echivalenti cu vechimea la stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pt d-nul ioan bodo gabriella bodo gabriella numele meu este Ioan, am 59 de ani impliniti anul acesta. Am 39 de ani vechime in campul muncii din care: 3 ani, 11 luni, 15 zile grupa 1; 10 ani, 1 luna si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pensie de invadilitate??? sweet_rally4u sweet_rally4u Buna seara!ma numesc Raluca...si as dori,daca se poate,sa ma ajutati si pe mine intr-o problema... Tatal meu,nascut la data de 24.09.1950 a fost operat in ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)