avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... marire salar minim 2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

marire salar minim 2017

Odata cu marirea salariului de la 1250 lei la 1450 lei nu mai primesc bonuri de masa, motivatia angajatorului fiind ca valoarea bonurilor de masa (200 lei) a fost introdusa in salar cu data de 26.01.2017. Adica 1250+200(valoarea bonurilor)=1450 salarul minim. Este legal? Stiu ca angajatorul nu este obligat sa ofere bonuri de masa.
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 13:02, 5 Februarie 2017
Verificati ce scrie in contractul de munca, in Contractul colectiv de munca la nivel de ramura si in Regulamentul intern. Daca este stipulat ca angajatorul se obliga sa va acorde bonuri de masa, atunci ar trebui sa vi le dea in continuare chiar daca s-a marit salariul minim brut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017
Ionita Loredana Avocat, Avocat
Potrivit art.1din HG 1/2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată de 1450 lei nu include sporuri şi alte adaosuri.
Buna ziua.
Salariul minim este 1450 lei.
Angajatorul este obligat sa va ofere aceasta suma minima garantata.
In ceea ce priveste bonurile de masa, in situatia in care angajatorul nu este obligat prin acte interne, ramane la latitudinea acestuia daca vi le acorda sau nu, in continuare.
Sustinerea angajatorului conform careia valoarea bonurilor de masa (200 lei) a fost introdusa in salariu incepand cu data de 26.01.2017 este lipsita de temei legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am nevoie de ajutor nu știu legile... am salariul ... darialin darialin Buna ziua! Am nevoie de ajutor nu știu legile... Am salariul minim și mărirea din ianuarie anul acesta cea de 135 lei nu am primit-o pe cardul de salariu. ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie si bonurile de masa burdusel liviu burdusel liviu Buna ziua, fica mea este angajata ca vanzatoare la un magazin privat unde are salariul minim pe economie.Patroana le da si 20 de bonuri de masa pe care le ... (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)