In primul rand trebuie sa sesizati un birou notarial despre deces si despre lipsa de mostenitori si sa cereti dezbaterea succesiunii. Vecinul neavand mostenitori, notarul va elibera in 6 luni certificatul de vacanta succesorala, bunurile vecinului revenind Primariei.
Deci, trebuie sa va adresati Primariei, dar nu cred ca ei pot sa fac ceva inaintea expirarii celor 6 luni.
Este intocmai cum vi s-a spus de catre colegii mei.Dar poate ca exista totusi niste mostenitori.Chiar daca nu exista descendenti sau sot supravietuitor, poate are pe undeva vreo ruda mai apropiata in grad, care ar putea culege mostenirea. Daca nu are, statul va prelua aceasta casa.
Presupunerea dvs referitoare la inexistenta de mostenitori ,conduce ca masa succesorala repectiv partea care va intereseaza pe dvs imobilul sa intre in posesia statului,respectiv a primariei in zona careia se afla respectivul imobil.
Model cerere
alexf
sunt secretara la primarie, am primit de la judecatorie o adresa prin care mi se solicita sa declar o vacanta succesorala.am inteles ca trebuie sa ma adresez ... (vezi toată discuția)