avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie incheiere proces verbal al AG. a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie incheiere proces verbal al AG. a proprietarilor.

Buna ziua,
Sunt presedintele unei asociati de proprietari cu foarte putina experienta, am si eu o nelamurire. De curand am primit O adresa de la Judecatorie precum ca un membru din aociatia noastra a a contestat incheierea procesului verbal de hotarare a AG a prop. Pe scurt. in data de 14.06.2016 fostul comitet executiv a facut o sedinta a ADG pentru schimbarea comitetului, presedinte si a cenzorului. Dansi nu au mai dorit sa fie la conducerea asociatiei noastre, adg a fost statutara s-a respectat procedura de reconvocare a sedintei totul bine pana aici. La data mentionata mai sus am fost ales presedinte, s-a ales membri comitetului executiv si cenzorul. Fosta conducere in aceasi zi cu numirea comitetului executiv a pus in dezbatere si spre hotarare a ADG la punctul ALTE DISCUTII, eliberarea spatiului tehnic hidrofor de obiecte si lucruri depozitate. Acum aceasta discutie nu a intrat pe ordinea de zi ci la punctul alte discutii. Situatia este mai complicata fosta fosta administratie a ocupat timp de 8 ani abuziv acest spatiu pe care la transformat intr-un depozit fara ca noi toti proprietarii sa avem acces acolo. Ni s-a spus ca acel spatiu este unul pentru hidrofor. Revin la hotararea adg din proces verbal din data de 14.06.2016 si citez din pv. „In privinta spatiului din parcarea subterana, mai exact camera hidroforului, care este ocupata de diverse bunuri ale proprietarilor, membrii prezenti hotarasc eliberarea acestui spatiu pentru a-i reda destinatia. Astfel, punem in vedere proprietarilor care au depozitate bunuri in incinta spatiului tehnic (camera hidrofor), ca in termen de 10 (zece) zile sa le ridice in caz contrar se va schimba yala de la usa de acces, iar bunurile vor fi scoase din incinta si depozitate„ Inchei citatul. Dupa aceasta sedinta noul comitet executiv si cenzor isi intra in drepturi. Avand aceasta hotarare a adg a proprietarilor noi nu am pus mana pe nici un bun pentru al depozita in alta parte, deoarece am considerat ca facand acest lucru ne trezim ca suntem acuzati de furt. Dupa afisarea PV la avizier pentru ca toti prop. sa fie informati. Au trecut 3 luni si nimeni nu a venit sa isi ia lucrurile, asa ca am decis sa schimbam yala, am facut-o doar ca in ziua in care a fost schimbata sotul fostei adm. de imobil ma sunat sa vin in parcarea subterana a blocului unde se afla acest hidrofor. Mam deplasat acolo a urlat ca de ce am schimbat yala, i-am explicat de ce, nu a inteles a spus ca este proprietar si ca dansul face ce vrea cu proprietatea sa, chiar daca asta inseamna sa-si depoziteze bunurii in spatiul tehnic hidrofor. In timp ce dansul isi elibera lucrurile a avut in mana doua greutati si ma intrebat sai dau cheie de la acest spatiu binenteles ca nu pe un ton amiabil, am spus nu atunci a ridicat putin mana cu greutatile spre mine, mam panicat si ma cuprins o emotie puternica lam rugat sa-si ia lucrurile si sa ma lese sa plec desi era intuneric afara. Am inchis, dar urmatoarea zi am dat jos yala, pe ideea ca nu se merita sa-mi pun in pericol viata pentru asociatie si pe baza de voluntariat pana la urma. Vazant potentialul pericol am organizat cf legii 230/2007 o sedinta a adunarii generale a proprietarilor, urmand totii pasii legali, fiind fara experienta si tanar aceasi discutie legata de spatiul tehnic hidrofor lam pus in dezbatere la alte discutii ci nu pe ordinea de zi. Sedinta a avut loc pe data de 28.10.2016, punctul 4, litera d, alin.4. si anume citez din PV. „ Pentru spatiul tehnic hidrofor s-a luat in discutie utilizarea „destinatia„ spatiului. S-a prezentat motivatia presedintelui asociatiei si anume: - pe data de 07.05.2014 orele 19:30 a avut loc sedinta adg a prop., administratorul de la acea vreme a rugat persoanele care isi au depozitate diverse obiecte in spatiul ALA sa le elibereze de indata. I s-a adus aminte ca timp de 8 ani dansii isi depozitau diverse obiecte de mari dimensiuni si mici in spatiul tehnic hodrofor fara a cere acordul coproprietarilor. Si fara ca ceilalti coproprietari sa aibe acces sau sa detina cheii de la spatiul tehnic hidrofor. S-a adus la cunostinta adg a prop. ca acel spatiu tehnic hidrofor nu este un spatiu destinat depozitarii bunurilor personale si ca acel spatiu tehnic trebuie sa ramana in permanenta liber, iar accesul persoanelor sa fie limitat cu mentiunea ca orice proprietar care doreste sa vizualizeze acel spatiu tehnic o poate face doar in prezenta presedintelui sau a unui membru din comitetul executiv. S-a adus la cunostinta ca o astfel de decizie a fost deja luata in adunarea generala a prop. din data de 14.06.2016 de pe ordinea de zi alte discutii punctul 4.
S-a pus in vedere si alte lucruri.
Se supune la vot pentru limitarea accesului in spatiul tehnic hidrofor.
Pentru - 15 voturi pentru,
Impotriva - 1 impotriva,
Abtinere - 5 abtineri, se consemneaza de catre comitetul executiv si membrii prezenti la adunarea gen. a prop. care sau abtinut, au parasit sedinta fara asi exprima parerea astfel au fost trecuti la abtineri.„ Incei citatul din PV.
Am cerut permisiunea membrilor prezenti la adg sa pun yala pe usa de la hidrofor. Usa la cam. hidrofor a fost mai tot timpul fara yala ca am dato jos, in ideea sa nu mai dau fata in fata cu acest individ. Asa cum am spus sunt fara experienta unde am gresit???
Acum ce cere vecinul meu 1) Anularea punctului 4, lit. d, alin. 4 privind decizia com. exec. al asociatiei de prop., cu sediul mentionat mai sus, de a limita (interzice) accesul tuturor proprietarilor, si mie implicit, in spatiile proprietate comuna ale condominiului. -- eu nu am interzis nimic, vorbeste despre spatiiile, care spatii???? Biroul Asociatiei de proprietari unde sunt documente ale asociatiei.... Nu stiu care spatii.
2) Mi s-a cerut documente . si anume conf. cereri primite prin email: a) Convocator sedinta din 28.10.16 ora 19.30,
b) pv al sedinteti,
c) decizia adunarii generale privind sedinta din data de 28.10.16 ora 19.30 din condominiu.
Dansul pune conditie sa-i se elibereze in termen de 3 zile ora 20.00 personal prin preluare pe baza de semnatura. Solicita prezenta spre a depune contestatie legala privind decizia de limitare a accesului prop. in perimetrul unor spatii comune ce apartin tuturor prop. legal.
Am trimes ulterior un email ca raspuns ca este inregula ca pe data de 03.11.16 ii voi elibera documentele ceruta dar la orele 09.30, lam rugat sa confirme ora.
Binenteles ca nu s-a confirmat ci am primit foarte tarziu un email ca dansul doreste la orele 20.
Nu aveam cum sa ajung, unu locuiesc in alt bloc decat cel unde sunt presedinte/proprietar, doi am cerut sprijin unor vecini sa vad daca pot veni cu mine la ora 9.30 pentru ai inmana aceste documente pe motiv ca ma tem de dansul. Am uitat sa specific ca spune solicit copie conforme cu originalul. Vazand ca nu am cu cine sa ma duc am decis sa-i trimet sub format pdf aceste documente pe email. Repet fiind fara experienta nu am inteles ce inseamna conforme cu originalul, am crezut ca trebuie trimese copii color pentru a se vedea semnaturile si stampila asociatiei. Dansul spune ca am primit fotografii ale documentelor fara precizarea „conform cu originalul„ pe motiv ca as avea dreptul doar informativ la aceste documente.
Ce vreau sa spun eu ca decand am fost numiti suntem in continiu vanatii de fosta dna adm si sotul dansei si anume ba suntem inregistrati cu telefonul audio si video, ba jigniti si multe altele etc.

Daca exista o persoana gen avocat sau jurist sa ma ajute cu idee, ce pot sa faac si la ce ma pot astepta am mai putin de 25 de zile pentru a depune intampinare si documentele doveditoare. Si sa-mi dea un email pentru ai trimite intampinarea facuta de acest domn.
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: georgetaexpertcontabil , utilizator 14:34, 16 Iulie 2018
Nu se precizeaza nicaieri in legea 230 ca documentele pe care le solicita proprietarii ptr a cunoaste activitatea aspciatiei sa fie conforme cu originalul. Trebuie sa scriei pe document " conform cu originalul", semnati si evantual puneti stampila.
Nu trebuie sa chemati vecini ci sa apelati la ceilalti membri ai comitetului executiv.
Nu trebuie sa va lasati intimidat de diversi proprietari si sa le raspundeti in termen de 3 zile pana la ora x. Le raspundeti frumos ca vor primi raspuns intr-un termen de 7 zile, cat prevede legea ptr raspuns la o contestatie. Si ii indicati dvs ora la care sa va caute.
Daca nu aveti experienta in instanta unde va trebui sa va prezentati,angajati cat mai urgent un avocat care sa va ajute in reprezentarea intereselor proprietarilor.
Stimată doamnă, după cele afirmate de dvs. există suspiciunea rezonabilă că orice ad-tor, orice membru din comitet poate să-ți dea orice act pe care l-au trecut pe lista de plată, iar acel act pe care ei îl pun la plată, Dumnezeu știe ce reprezintă cu adevărat în realitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sedinte comitet executiv as. proprietari- cine/cum le convoaca? model proces verbal sedinta andreistan andreistan Buna ziua, In asociatia noastra \\\\"caietul pentru sedintele comitetului asociatiei de proprietari\\\\" este de rasul lumii, mai degraba o carte cu ... (vezi toată discuția)
Ocuparea abuziva a uscatoriei radulescuecaterina radulescuecaterina sunt presedinte de asociatie de proprietari ales de 1 luna. Arhiva preluata este voluminoasa plus o serie de unelte. Am vrut sa le depozitez intrun colt al ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului mira55 mira55 Vreau sa-mi construiesc o boxa la subsolul blocului in care sant proprietar si nu stiu care sant pasii de urmat. (vezi toată discuția)