avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, testament - Italia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, testament - Italia

Soțul meu italian a decedat ,nu avem copii,am testament în care eu sunt singura beneficiara. Frații lui au vreo șansă să conteste testamentul?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:39, 6 Februarie 2017
Nu, deoarece ascendentii ordinari si rudele colaterale ale defunctului, indiferent de clasa din care fac parte sau de gradul de rudenie, nu beneficiaza de rezerva succesorala. De exemplu, colateralii privilegiati (fratii si surorile defunctului si descendentii lor), desi fac parte din aceeasi clasa de mostenitori legali ca si parintii, nu sunt mostenitori rezervatari.ale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
grupe de mostenitori negut negut Cite grupe sunt de mostenitori si in ce ordine vin la mostenire aceste grupe? multumesc de lamuriri (vezi toată discuția)