avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raspundere penala - caz neplata rata banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raspundere penala - caz neplata rata banca

Buna ziua!

1. In cazul unui imprimut pentru nevoi personale, dupa plata a 3-4 rate, individul ramane fara sursa de venit si nu mai poate achita viitoarele rate, pana unde pot merge masurile luate impotriva lui, ca persoana fizica?

2. In cazul in care aceeasi persoana din situatia 1 are o firma, pe care inregistreaza venituri si profit, exista posibilitatea de a-i fi blocate conturile firmei, banii recuperati de acolo, executare silita etc.?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 12:35, 6 Februarie 2017
Art. 239 din codul penal stabileste ca:

(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Opinez ca pot fi executate silit doar dividendele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pauldany pauldany Buna ziua.Am doua sentinte de executare silita pentru doua credite de nevoi personale fara garantii ssu ipoteci. Nu am nimic inca pe numele meu ce ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Executarea silita PopClaudiaSimona PopClaudiaSimona Buna ziua. As dori o lamurire in ceea ce priveste creditele bancare. Am credit ipotecar luat pe persoana fizica ce nu va fi achitat . Se va ajunge la ... (vezi toată discuția)
Bună . as dori sa înființez o firma srl dar am un credit bancar ... Marius ionu Marius ionu Bună . As dori sa înființez o firma srl dar am un credit bancar pe persoana fizica și nu am mai achitat rata de 3 luni exista vreo posibilitate pe viitor ... (vezi toată discuția)