avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract superficie

Buna ziua,
Eu si sotia vrem sa construim inca un etaj la casa in care stau socrii mei.
Pentru terenul si casa socrilor in momentul de fata exista act de donatie de la parintii socrului.
Care este cea mai buna varianta ca sa putem obtine autorizatie de constructie pe numele nostru sau sa am o dovada ca in caz de ceva noi am construit acel etaj si sa putem face partaj ?
Am primit un sfat, ca ar trebui sa fac contract de superficie. Daca asta este varianta cea mai buna va rog sa imi spuneti ce acte ar fi necesare.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: cristi583 , utilizator 13:02, 9 Februarie 2017
Va rog frumos sa imi raspunda cineva. Este posibil sa facem la notar un simplu acord in care socrul este de acord sa facem constuctia?
Va rog frumos sa imi raspunda cineva. Este posibil sa facem la notar un simplu acord in care socrul este de acord sa facem constuctia?
Buna ziua,

Superficia e cea mai simpla si ieftina solutie in vederea obtinerii A.C. si constituie un drept real asupra unui imobil. V-as recomanda sa va consultati cu notarul dvs. in acest sens.

O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
limitlessidea, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Împărțirea unei cote din averea părinților în viață către cei 2 copii. cum ne recomandați să facem actele? Ioana ionela Ioana ionela Buna ziua! Parintii mei detin un apartament si un teren+casa in care si locuiesc. Ei doresc sa ma lase pe mine si pe sotul meu sa construim o casa pe terenul ... (vezi toată discuția)
Impartire teren in doua pentru construire casa pe locul unui grajd vechi! iMozzie iMozzie Buna ziua, Am in discutie urmatoarea chestiune daca ma poate ajuta cineva va rog. Eu si sotia mea ne dorim sa construim o casa pe terenul socrilor mei, ... (vezi toată discuția)