avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa an rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa an rate

Buna ziua am si eu o nelamurire am gasit o casa an valoare de 8500e problema e ca eu am 6000 e cum ar trebui sa procedez .mentiones ca persoana de la care o cumpar este de acord cu rata .antrebarea mea este daca ai dau 6000acum si 2500peste doua luni oare nu ai dau preaulti bani din prima ?sai dau mai pputin anainte ai restu dupa sau e ok asa?mie frica sa nui dau toti bani acum si sa nu raman si fara vani si fara casa .ce ma sfatuiti sa fac cum sa procedez .va multumesc
Cel mai recent răspuns: albinavesela , utilizator 20:24, 6 Februarie 2017
Buna ziua,
Daca incheiati acum contract de vanzare cumparare atunci nu e o problema, in el se va stipula ca platiti acum 6000 Euro si in termen de 2 sau 3 luni 2500 euro.
Daca nu platiti vanzatorul va va da in judecata si va va lua casa lasandu-va si fara bani conform art. 1544 C.Civ.
Daca se incheie antecontract la fel, daca nu va da casa cu contract de vanzare cumparare atunci veti putea solicita dublul sumei date tot conform acelui art. din Codul Civil!
Actele le incheiati LA NOTAR nu sub semnatura privata sau cu martori sau la primarie.
DOAR LA NOTAR!
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc din suflet mati linistit .as mai avea o antrebare daca nu deranjez.sotul meu are probleme cu bancile eu cumpar casa doar pe numele meu poate banca sa ami ia casa daca el nu apare pe contractul de vanzare cumparare?
Va trebui sa inscrieti in contract ca este BUN PROPRIU! Discutati cu notarul.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finalizare promisiune vanzare-cumparare imobil in constructie sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua Mama me si eu am semnat o promisiune de vanzare-cumparare imobil in constructie. (la notar) Finalizarea imobilului este 1 martie 2018. Cladirea ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa papiu papiu Buna ziua.As dori sa cumpar o casa la tara,dar mostenitorii nu au facut succesiunea din motive financiare. Doresc sa va intreb daca se poate incheia la ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare andreeagp1 andreeagp1 Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou. Am realizat rezrvarea acestuia, de 500 euro, urmand sa semnam un antecontract cu 80% din bani la ... (vezi toată discuția)