avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Hotararea definitiva
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Hotararea definitiva

Buna ziua, am si eu o intrebare am sentinta definitiva in alea 30 de zile de asteptare nu sa facut apel.Am un copil minor si astazi am sunat la ambasada Romaniei la londra si mi sa comunicat ca fara hotararea definitiva si irevocabila nu pot face minorului pasaport.Intrebarea mea este se mai face hotararea irevocabila? Sau este doar aia definitiva.
Va rog sami raspunde cineva
O seara buna
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:46, 8 Februarie 2017
Buna ziua,
O sentinta ramane definitiva dupa scurgerea a 30 de zile DE LA COMUNICAREA ei prin posta (De la momentul cand va vine acsa prin POSTA) dupa acest termen se merge cu sentinta la arhiva cu o tava de 5 lei si se depune cerere la registratura pentru legalizare.
Cu acea sentinta legalizata, in forma scrisa, mergeti si faceti pasaport minorului!
Am sunat astazi la ambasada si mi sa spus ca imi trebuie hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila.Se mai face asa ceva sau este doar definitiva, tin sa mentionez ca au decurs acele 30 de zile fara recurs la apel.
Va multumesc
Doar definitiva, dar pentru asta trebuie sa fie legalizata cum vi s-a spus deja mai sus.
Cititi si acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...
Legalizarea o poate face si un imputernicit din tara cu o procura speciala, sau un avocat cu imputernicire avocatiala.
[ link extern ]

Ce scrie in sentinta despre exercitarea autoritatii parintesti?
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
Ares-3, moderator
Buna.Da scrie exercitarea autoritati parintesti.
O exercitati in comun?
Sper sa nu aveti probleme la depunerea actelor, deci din sentinta sa rezulte clar ca domiciliul minorului se stabileste la dvs., poate nu va cer acordul tatalui pentru pasaportul celui mic. Banuiesc ca aveti pasaport CRDS...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport si acord de plecare in strainatate kzsi77 kzsi77 Am divortat de sotul meu. Avem un copil minor impreuna. Tatal sau nu vrea sa semneze sa ii pot face pasaport. Am inteles ca asta se poate inlocui cu o hotarare ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec in italia cu minorul daniela_alfa daniela_alfa buna ziua...fiica mea e divortata si are in ingrijire un copil minor de aproape 3 ani, eu lucrez in italia si m-ar interesa ce documente ar trebui sa aiba ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)