avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata avans apartament, posibila teapa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata avans apartament, posibila teapa

Buna, Am dorit sa cumpar un apartament in Bucuresti de la persoana x care este unica propietara. La notar propietara a venit impreuna cu baiatul(fiul) ei si eu am platit avansul prin transfer bancar baiatului pentru ca doamna a zis ca ea nu are cont.
Dupa ce am platit avansul a doua zi cand am sunat sa ne intalnim doamna a zis ca baiatul nu raspunde la telefon si ca ea nu vine sa semneze actele pana nu primeste banii de la baiat. Mentionez ca fiul nu re nicio legatura cu apartamentul, doamna fiind singura propietara iar ia nu doreste sa semneze pana baiatul nu i da banii. au trecut 4 zile si baiatul nu mai vrea sa-i dea banii pe motivul ca el nu are legatura cu aceea tranzactie si nu m-a pus nimeni sa i platesc lui avansul de 10000 eur. ce fac?
Cel mai recent răspuns: Gherghina Breniuc , Consilier juridic 14:54, 9 Februarie 2017
S-a menționat în contract faptul că avansul trebuie plătit în acel cont?
Aveti promisiune bilaterala de vanzare cumparate?
In baza carui document ati platit avansul?
La banca ce ati scris pe OP la descrierea platii?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
cyan, moderator
Faceti-le plangere amandurora pt inselaciune ca au fost intelesi.
Daca in actul notarial scrie nr de cont plata este valabila.
Nu conteaza ca ea nu se intelege cu fiul.

In functie de clauzele contractuale va puteti adresa instantei de judecata pentru incheierea actului de vanzare cumparare.
Daca aveti posibilitatea ar fi bine sa va analizeze cineva de specialitate juridica precontractul ca sa stiti mai exact ce este de facut, dar e clar ca va trebui sa deschideti proces daca nu va intelegeti.
Buna ziua,

Inteleg ca dumneavoastra ati achitat avansul de 10000 euro inainte de a semna o promisiune de vanzare-cumparare cu respectiva proprietara. Atunci cand v-ati intalnit la notariat ati depus doar documentele pentru redactarea ante-contractului.
Daca lucrurile au stat asa, din pacate, plata efectuata catre fiul acesteia nu o poate obliga pe respectiva sa semneze contractul.
Am insa o intrebare, de obicei la banca pentru a transfera acesta suma de bani, aveati nevoie de un contract deoarece, baniesc ca ati mentionat pe ordinul de plata ca suma reprezinta "avans cumparare imobil" ??
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
Gherghina Breniuc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea unui precontract la vanzarea unui apartament alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Doresc sa vand un apartament si am optat pentru un cumparator care are bani cash ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de actele in original pentru semnarea unui precontract de vanzare-cumparare prin programul prima casa virgilvv virgilvv Buna ziua; Doresc sa cumpar un apartament prin programul prima casa si am urmatoarele nelamuriri.. Apartamentul este ipotecat de catre o banca,apare ... (vezi toată discuția)