Buna, Am dorit sa cumpar un apartament in Bucuresti de la persoana x care este unica propietara. La notar propietara a venit impreuna cu baiatul(fiul) ei si eu am platit avansul prin transfer bancar baiatului pentru ca doamna a zis ca ea nu are cont.
Dupa ce am platit avansul a doua zi cand am sunat sa ne intalnim doamna a zis ca baiatul nu raspunde la telefon si ca ea nu vine sa semneze actele pana nu primeste banii de la baiat. Mentionez ca fiul nu re nicio legatura cu apartamentul, doamna fiind singura propietara iar ia nu doreste sa semneze pana baiatul nu i da banii. au trecut 4 zile si baiatul nu mai vrea sa-i dea banii pe motivul ca el nu are legatura cu aceea tranzactie si nu m-a pus nimeni sa i platesc lui avansul de 10000 eur. ce fac?
Daca in actul notarial scrie nr de cont plata este valabila.
Nu conteaza ca ea nu se intelege cu fiul.
In functie de clauzele contractuale va puteti adresa instantei de judecata pentru incheierea actului de vanzare cumparare.
Daca aveti posibilitatea ar fi bine sa va analizeze cineva de specialitate juridica precontractul ca sa stiti mai exact ce este de facut, dar e clar ca va trebui sa deschideti proces daca nu va intelegeti.
Inteleg ca dumneavoastra ati achitat avansul de 10000 euro inainte de a semna o promisiune de vanzare-cumparare cu respectiva proprietara. Atunci cand v-ati intalnit la notariat ati depus doar documentele pentru redactarea ante-contractului.
Daca lucrurile au stat asa, din pacate, plata efectuata catre fiul acesteia nu o poate obliga pe respectiva sa semneze contractul.
Am insa o intrebare, de obicei la banca pentru a transfera acesta suma de bani, aveati nevoie de un contract deoarece, baniesc ca ati mentionat pe ordinul de plata ca suma reprezinta "avans cumparare imobil" ??