Buna ziua,
Pentru moment lucrez intr-un centru financiar pe post de contabil.In cadrul aceluiasi centru mai lucreaza un casier si un contabil sef. Ca urmare a restructurarilor din sistemul de invatamant ( noi suntem intr-o unitate scolara) Inspectoratul scolar a cerut restructurareade posturi de la personalul didactic auxiliar si cel nedidactic.In aceasta adresa primita de la Inspectoratul scolar nu erau specificate posturile ce trebuia restructurate.
Intr-o prima faza ,in urma sedintei consiliului de administratie mi-a fost adus la cunostinta ca postul meu, cel de contabil a fost restructurat si ca voi ocupa postul de bibliotecar. Apoi, am aflat ca de fapt fusese restructurat postul de casier si in urma mutarii mele la biblioteca fostul casier imi va lua locul ca si contabil. Mentionez ca am aflat intamplator si ca nu mi-a fost adus la cunostinta faptul ca postul desfiintat nu era al meu.
Intrebarea mea este daca este legal si daca este posibil ca un contabil sa fie mutat la biblioteca , respectic la o treapta mai jos si cu un salariu mai mic.Si cum este posibil ca un casier sa treaca pe post de contabil?
Poate ca as fi inteles sa plec la biblioteca , daca se desfiinta postul meu; dar sa fiu eu data la o parte ca sa-mi ia locul altul si fara sa fiu anuntata, nu stiu daca e corect.Aceasta mutare vor sa o faca de la 1 octombrie.Va multumesc si va rog sa ma ajutati pentru ca timpul trece si e in defavoarea mea.
Multumesc pentru raspunsuri.
In adresa primita de la Inspectoratul scolar se cerea doar restructurarea unui nr de 1,5 norme de la didactic auxiliar si 1/2 norma de la personalul nedidactic.Atat.