avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare

Buna ziua,
Pentru moment lucrez intr-un centru financiar pe post de contabil.In cadrul aceluiasi centru mai lucreaza un casier si un contabil sef. Ca urmare a restructurarilor din sistemul de invatamant ( noi suntem intr-o unitate scolara) Inspectoratul scolar a cerut restructurareade posturi de la personalul didactic auxiliar si cel nedidactic.In aceasta adresa primita de la Inspectoratul scolar nu erau specificate posturile ce trebuia restructurate.
Intr-o prima faza ,in urma sedintei consiliului de administratie mi-a fost adus la cunostinta ca postul meu, cel de contabil a fost restructurat si ca voi ocupa postul de bibliotecar. Apoi, am aflat ca de fapt fusese restructurat postul de casier si in urma mutarii mele la biblioteca fostul casier imi va lua locul ca si contabil. Mentionez ca am aflat intamplator si ca nu mi-a fost adus la cunostinta faptul ca postul desfiintat nu era al meu.
Intrebarea mea este daca este legal si daca este posibil ca un contabil sa fie mutat la biblioteca , respectic la o treapta mai jos si cu un salariu mai mic.Si cum este posibil ca un casier sa treaca pe post de contabil?
Poate ca as fi inteles sa plec la biblioteca , daca se desfiinta postul meu; dar sa fiu eu data la o parte ca sa-mi ia locul altul si fara sa fiu anuntata, nu stiu daca e corect.Aceasta mutare vor sa o faca de la 1 octombrie.Va multumesc si va rog sa ma ajutati pentru ca timpul trece si e in defavoarea mea.
Cel mai recent răspuns: andrey2501 , utilizator 17:33, 29 Septembrie 2009
1. Ce scria in adresa de la Inspectoruatul scolar ?
2. Consiliul de Administratie pune in aplicare o dispozitie a Inspectoratului scolar sau au putere de decizie ?
andrey2501 a scris:

Buna ziua,
Pentru moment lucrez intr-un centru financiar pe post de contabil.In cadrul aceluiasi centru mai lucreaza un casier si un contabil sef. Ca urmare a restructurarilor din sistemul de invatamant ( noi suntem intr-o unitate scolara) Inspectoratul scolar a cerut restructurareade posturi de la personalul didactic auxiliar si cel nedidactic.In aceasta adresa primita de la Inspectoratul scolar nu erau specificate posturile ce trebuia restructurate.
Intr-o prima faza ,in urma sedintei consiliului de administratie mi-a fost adus la cunostinta ca postul meu, cel de contabil a fost restructurat si ca voi ocupa postul de bibliotecar. Apoi, am aflat ca de fapt fusese restructurat postul de casier si in urma mutarii mele la biblioteca fostul casier imi va lua locul ca si contabil. Mentionez ca am aflat intamplator si ca nu mi-a fost adus la cunostinta faptul ca postul desfiintat nu era al meu.
Intrebarea mea este daca este legal si daca este posibil ca un contabil sa fie mutat la biblioteca , respectic la o treapta mai jos si cu un salariu mai mic.Si cum este posibil ca un casier sa treaca pe post de contabil?
Poate ca as fi inteles sa plec la biblioteca , daca se desfiinta postul meu; dar sa fiu eu data la o parte ca sa-mi ia locul altul si fara sa fiu anuntata, nu stiu daca e corect.Aceasta mutare vor sa o faca de la 1 octombrie.Va multumesc si va rog sa ma ajutati pentru ca timpul trece si e in defavoarea mea.

Asa ceva numai la noi se poate intampla (ati fost pacalita). Nu stiu daca e corecta si ocuparea postului de bibliotecar, e cam cusuta cu ata alba :O
Aveti mari sanse de contestare in instanta.
In baza carui document ati fost numita bibliotecar?
Multumesc pentru raspunsuri.
In adresa primita de la Inspectoratul scolar se cerea doar restructurarea unui nr de 1,5 norme de la didactic auxiliar si 1/2 norma de la personalul nedidactic.Atat.
andrey2501 a scris:

Multumesc pentru raspunsuri.
In adresa primita de la Inspectoratul scolar se cerea doar restructurarea unui nr de 1,5 norme de la didactic auxiliar si 1/2 norma de la personalul nedidactic.Atat.

Vi s-a dat o decizie, sau in ce baza v-au numit bibliotecar?
V-au spus verbal sa mergeti la biblioteca si dvs. v-ati dus, asta am intrebat.
Posturile se ocupa prin concurs nu redistribuire, oricand va pot scoate afara.
Nu mi s-a dat nici o decizie si nici nu am semnat nimic.Mi s-a comunicat decizia si ar trebui sa merg la biblioteca incepand cu data de 1 octombrie pentru ca bibliotecara actuala iese la pensie la acea data.M-au trecut pe postul de bibliotecara prin transfer.

Alte discuții în legătură

Este un abuz al consiliului de administratie? inghetata inghetata Prin adresa primita de la ISJ se reduce numarul de posturi de la didactic auxiliar cu 5. Mentionez ca nu sunt trecute posturile care vor fi reduse dintr-un ... (vezi toată discuția)
Restructurare post invatamant nicollungu nicollungu Buna seara, sunt (inca) angajata in invatamant ca si cadru didactic auxiliar cu o jumatate de norma. Ca urmare a tendintei de restructurare din sistem, ... (vezi toată discuția)
Reincadrare post mirelamirelami mirelamirelami Buna seara, Vin cu rugamintea de a ma ajuta sa rezolv o problema privind reincadrarea pe post. Acum 4 ani mi s-a solicitat de catre conducerea ... (vezi toată discuția)