avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrare post

Buna seara,
Vin cu rugamintea de a ma ajuta sa rezolv o problema privind reincadrarea pe post. Acum 4 ani mi s-a solicitat de catre conducerea institutiei(biblioteca) , cu acordul meu, sa preiau evidenta contabila(pentru ca aveam studii economice), contabilul iesind la pensie. La acel moment lucram ca bibliotecar gradul 2, studii superioare, gradatia 4 de vechime. Mi s-a dat decizie de reincadrare pe functia de economist gradul 1A, asa cum era in statul de functii, pana la ocuparea postului prin concurs, nespecificandu-se perioada. Acum mi-as dori sa ma reintorc pe postul de bibliotecar, dar intre timp a trecut pe acel post fostul director (careia i se incheiase contractul de management ) , nemaiexistand post de bibliotecar in statul de functii. La ora actuala mai avem doar 2 posturi vacante: unul de inspector resurse umane si unul de sef sectie carte. As vrea sa stiu care sunt reglementarile legale privind reintoarcerea mea pe postul avut inainte si, daca pot solicita Primariei transformarea postului de sef sectie carte sau cel de inspector resurse umane in cel de bibliotecar , Daca exista alta posibilitate va rog tare mult sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez. Multumesc! Cu stima,
Mirela
Cel mai recent răspuns: mirelamirelami , utilizator 12:26, 14 Februarie 2017
Revenirea la vechea functie se poate face prin : anularea acelei decizii sau incheierea unui act aditional de modificare a functiei.
Multumesc mult pentru raspuns! As vrea totusi sa stiu cum as putea face acest lucru tinand cont de faptul ca postul meu nu mai exista in statul de functii si mai ales conform carei reglementari se poate face .Multumesc!
Cu stima,
Mirela
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
mirelamirelami, utilizator
Nu exista reglementari pentru toate situatiile practice intalnite ... Intrucat daca a avut loc desfiintarea postului din organigrama/statul de functii , atunci angajatorul poate decide infiintarea acestuia si cuprinderea acestuia in organigrama/statul de functii .

Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
....
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la lucru dupa incheierea celor 2 ani de concediu maternal Mara Gabriel Mara Gabriel Buna ziua tuturor! Sunt bibliotecara I, studii medii, intr-o biblioteca publica. In timpul concediului maternal de pana la 2 ani pentru ingrijirea copilului ... (vezi toată discuția)
Bibliotecar alinus1128 alinus1128 Buna ziua, Avem un angajat la Biblioteca oraseneasca pe postul de conservator carte III studii medii ce a obtinut diploma de Bibliotecar studii medii, insa ... (vezi toată discuția)
Resurse umane maria60 maria60 Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)