avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot afla daca am fost (sau sunt) cercetat penal ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot afla daca am fost (sau sunt) cercetat penal ?

Buna seara,

Sunt stabilit in strainatate din anul 2011 avand residenta permanenta aici.
Am domiciliu declarat la fisc (pentru evitarea dublei impuneri) la consulat avand pasaport de cetatean roman in strainatate, la permise, s.a.m.d
Aceeasi situatie pentru parintii si fratele meu, locuim toti aici la aceeasi adresa.

Acum 2 saptamani mama a fost in Bucuresti pentru inmormantarea matusii mele si s-a intalnit acolo cu un vecin, de la care a aflat ca prin febrruarie sau martie 2012 ar fi venit politia sa ma caute la domiciliul parintiilor intreband prin vecini de mine sau parintii mei. Un alt vecin a confirmat aceeasi poveste.

Mama a fost si a incercat sa gaseasca pe cineva la adresa la care am locuit eu in Bucuresti sa vada daca am vreo hartie lasata dar acolo s-au tot schimbat chiriasii si familia care locuieste acuma au cateva luni acolo.
A sunat proprietarul si aceeasi poveste si la ultimul meu domiciliu am fost cautat de politie in 2012. fara nici o hartie lasata.
"Parca isi aducea aminte" ca politistii au zis ceva de cercetarea unui furt. Nu am furat un ac de la nimeni in viata mea
Mama a intrebat la sectia de politie dar ia spus ca nu are cum sa o ajute, sa fac eu personal o cerere, dar "off the record" ia spus ca numele meu nu ii spune nimic si ei nu isi aduc aminte sa ma fi cautat.

Am fost la consulat sa vad daca ma pot ei ajuta dar degeaba.
Mi-au eliberat un certificar de cazier in care scrie sa nu figurez cu cazier si mi-au sugerat sa ma interesez la politie sau parchet lucru pe care nu il pot face prin consulat.

Mama mea este o fire prapastioasa si bolnava de diabet, iar in ultimele zile s-a simtit foarte rau datorita stresul generat de situatia asta.
Pana in noiembrie nu am posibilitatea sa ma deplasez in Romania si as dori sa clarific situatia asta repede pentru a se calma mama.

Cum pot proceda?
Pot sa angajez un avocat sa mearga la politie (dar nu stiu de la ce sectie am fost cautat) sau la parchet sa intrebe daca sunt cercetat?
Exista vreun site sau registru al parchetului unde se poate verifica ?

Mi-am stors creierii si nu gasesc nici un motiv pentru care sa fi fost cautat de politie si acasa si la domiciliul parintiilor.
Nu am lasat nici o amenda de circulatie neplatita, nu am furat nimic nu m-am batut cu nimeni, nu am avut acident de circulatie sau alte probleme de natura penala.

Am avut cateva litigii de natura comerciala (clienti rau platnici) dar nimic mai mult si asta cu mult inainte de a pleca din Romania.
M-am uitat pe portalul de justitie si nu vad nici un proces.

Daca politia avea ceva de discutat cu mine nu era normal sa imi trimita o hartie la adresa de aici?
Adresa e cunoscuta avand pasaport CRDS pe aceasta adresa inca din 2011 nu inteleg pentru ce m-au cautat la ultima adresa din Romania si la domiciliul parintilor.X-(

Cine ma poate ajuta sa clarificam situatia aceasta ?

O seara buna va doresc!

Cel mai recent răspuns: seb_apotolescu , utilizator 17:15, 7 Februarie 2017
Contactati persoana specializata,incheiati formalitatile pentru reprezentare si aparare a intereselor dv,care poate contacta autoritatile in drept pentru clarificarea situatiei
Formalitatiile de aparare? Sper ca nu este cazul.

Pot contracta avocat din Bucuresti sa mearga la parchet si sa verifice la registratura ? .....macar sa depuna o cerere sau ceva de genul ???
Exista o procedure de acest gen si daca da cam cat dureaza pana cand se obtine un raspuns?

Nu ma astept sa am probleme de natura penala banuiesc ca cineva mi-a depus o plangere legata de un vechi litigiu comercial
Singura problema care imi vine in minte este ca am avut un SRL care a falimentat in 2009 si unul dintre clienti ma amenita cu plangere penala prin 2009 desi nu avea nici un motiv (nu s-a atras raspunderea mea si nu s-au constatat nereguli)

Vreun avocat de pe forum (din Bucuresti) interesat sa ma ajute ?

Daca nu vi s-a lasat o citatie, e destul de greu sa se identifice cine va cauta.
Este foarte posibil daca nu ati fost gasit sa fiti trimis in judecata in lipsa, dar asta puteti verifica pe portalul instantelor dupa numele dvs.
Domnule avocat Patrascu va multumesc de raspuns.

Nu am fost trimis in judecata am verificat deja pe [ link extern ] / .
Nici nu vad vreun motiv pentru care sa fi fost trimis in judecata.

Eu nu pot sa ajung in Romania decat dupa noiembrie si pentru linistea mamei mele , as dori (daca se poate) ca un avocat ales (platit) sa se informeze la parchetul Bucuresti daca au vreu dosar pe rol care ma priveste.
Ceva la care sa se primeasca un raspuns in un termen rezonabil.

Daca exista aceata procedura (si desigur sunteti interesat ) va pot contacta (mesaj privat sau mail/telefon??) .....pentru a stabili conditiile colaborarii noastre ?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere carte de identitate minor in prezenta unui imputernicit ankarusu ankarusu Buna ziua, domnule/doamna avocat! Am o situatie la care as dori un raspuns avizat. Baiatul meu in varsta de 16 ani locuieste in Bucuresti cu mama mea din ... (vezi toată discuția)
Pierderea pasaportului romanesc in uk Lichiku Lichiku Buna seara. Mă numesc Negru Valeria si deţin dublă cetăţenie, a Republicii Moldova si cea a României. La data de 09.03.2014 mi-am pierdut paşaportul ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie eliberat de consulatul romaniei din stainatate Kedveso Kedveso Buna ziua! M-am casatorit in stainatate, si am aflat dupa 4 ani de casatorie ca certificatul care a fost eliberata de consulatul romaniei nu era completata ... (vezi toată discuția)