Buna ziua!
M-am casatorit in stainatate, si am aflat dupa 4 ani de casatorie ca certificatul care a fost eliberata de consulatul romaniei nu era completata rubrica data is locul casatoriei. Certificatul a fost stampilata de la consulatul general al romaniei, si data casatoriei mentionata dupa numarul de casatorie. Toate aceste am aflat cand mi s-a expirat cartea de identitate, m-am presentat la politie pentru reinnoire dar din cauza aceasta am fost refuzata si m-au trimis inapoi la consulat de unde mi s-a eliberat cetrificatul de casatorie. De la consulat m-au trimis iarasi inapoi la primaria din judetul covasna , unde iarasi am fost refuzata si trimisa la bucuresti. Eu lucrez in stainatate si nu-mi permit sa calatoresc atata pentru o greseala care nu imi apartine. Este posibil sa imi elibereze/correcteze prezentul act de casatorie la consulatul general in tara unde lucrez impreuna cu sotul si unde ne-am casatorit? Eu am in romania numai pe mama, si e forarte greu sa se deplaseze pana la Bucuresti cu o procura si mi-e teama ca o sa avem si alte surpize. Ma aflu intr-o situatie foarte proasta fiindca pasaportul o sa-mi expire in 6 luni-de aceea am nevoie de actul de identiate care implica certificatul de casatorie. Va rog sa ma ajutati. Multumesc in anticipare.
Ares-3
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună ziua,
Orice v-am spune noi și oricât de corect ar fi e posibil ca la ghișeu să nu vă fie de folos.
Vă sfătuiesc să trimiteți urgent un e-mail la depabd@mai.gov.ro
E adresa de contact a Direcției pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, de acolo puteți afla calea cea mai scurtă de rezolvare.
Scrieți în mail detaliile concrete ale plimbării dvs. între instituții și atașați scan după cartea de identitate și certificatul de căsătorie.