avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de casatorie eliberat de consulatul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de casatorie eliberat de consulatul romaniei din stainatate

Buna ziua!
M-am casatorit in stainatate, si am aflat dupa 4 ani de casatorie ca certificatul care a fost eliberata de consulatul romaniei nu era completata rubrica data is locul casatoriei. Certificatul a fost stampilata de la consulatul general al romaniei, si data casatoriei mentionata dupa numarul de casatorie. Toate aceste am aflat cand mi s-a expirat cartea de identitate, m-am presentat la politie pentru reinnoire dar din cauza aceasta am fost refuzata si m-au trimis inapoi la consulat de unde mi s-a eliberat cetrificatul de casatorie. De la consulat m-au trimis iarasi inapoi la primaria din judetul covasna , unde iarasi am fost refuzata si trimisa la bucuresti. Eu lucrez in stainatate si nu-mi permit sa calatoresc atata pentru o greseala care nu imi apartine. Este posibil sa imi elibereze/correcteze prezentul act de casatorie la consulatul general in tara unde lucrez impreuna cu sotul si unde ne-am casatorit? Eu am in romania numai pe mama, si e forarte greu sa se deplaseze pana la Bucuresti cu o procura si mi-e teama ca o sa avem si alte surpize. Ma aflu intr-o situatie foarte proasta fiindca pasaportul o sa-mi expire in 6 luni-de aceea am nevoie de actul de identiate care implica certificatul de casatorie. Va rog sa ma ajutati. Multumesc in anticipare.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Kedveso, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 06:40, 10 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Orice v-am spune noi și oricât de corect ar fi e posibil ca la ghișeu să nu vă fie de folos.
Vă sfătuiesc să trimiteți urgent un e-mail la depabd@mai.gov.ro
E adresa de contact a Direcției pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, de acolo puteți afla calea cea mai scurtă de rezolvare.

Scrieți în mail detaliile concrete ale plimbării dvs. între instituții și atașați scan după cartea de identitate și certificatul de căsătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cnp-uri. ce e de făcut ca să rămân cu unul singur? Oriela Oriela Am dobindit cetatenia romana in 2001. Am primit pasaportul care are un CNP. a expirat in 2006, acum incerc sa il reinnoiesc. Am facut transferul ... (vezi toată discuția)
Refuz transcriere certificat de naștere al unui minor născut în uk din cauza numelui mamei, care nu și-a schimbat cartea de identitate după căsătorie. cum putem rezolva această situație? romania880913 romania880913 Buna seara! incerc sa va explic cat mai simplu. in 2016 ne-am insurat. Desi sotia mea si-a ales sa-si schimba numele, ca sa-mi ia numele de familie al meu, nu ... (vezi toată discuția)
Act de identitate, impozite restante rauh_antoniu rauh_antoniu buna,e normal sa nu imi pot schimba actul de identitate expirat dak parintii mei au restante la impozitul pe apartament? (vezi toată discuția)