avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatia de crestere a copilului

Buna, sunt pensionata de boala de 4 ani si in luna mai urmeaza sa devin mama . Ma intereseaza daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.Mentionez ca pensia de boala va fi suspendata in luna octombrie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:00, 10 Septembrie 2009
Legea prevede clar conditia ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC : realizarea in ultimul an , timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului de venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Prin urmare, perioada care vi se va lua in calcul va fi mai 2009 - mai 2010.
O parte din aceasta perioada va fi acoperita de perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate (pana in octombrie).

De ce se va suspenda pensia in luna octombrie?
Art 1/ OU 148/2005
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
h) au beneficiat de pensii de invaliditate;

ART. 22/ Normele OU 148/2005
Pe perioada acordării indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire amy83 amy83 Nu am carte de munca si mi-am incheiat un contract cu casa de pensii si asigurari sociale, prin care voi plati lunar 29% din salariul minim pe economie (adica ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil, mama pensionata cu handicap ionela_paval ionela_paval Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspun la urmatoarea intrebare: Daca mama i-a pensie de handicap atunci ea ar putea beneficia de indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Pensionata pe caz de boala quartz quartz am o sora in varsta de 28 de ani care e pensionata pe caz de boala acum a aflat ca este insarcinata intrebarea noastra este daca va putea beneficia de ... (vezi toată discuția)