Buna, sunt pensionata de boala de 4 ani si in luna mai urmeaza sa devin mama . Ma intereseaza daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.Mentionez ca pensia de boala va fi suspendata in luna octombrie.
Va multumesc anticipat.
Legea prevede clar conditia ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC : realizarea in ultimul an , timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului de venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Prin urmare, perioada care vi se va lua in calcul va fi mai 2009 - mai 2010.
O parte din aceasta perioada va fi acoperita de perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate (pana in octombrie).
Art 1/ OU 148/2005
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
h) au beneficiat de pensii de invaliditate;
ART. 22/ Normele OU 148/2005
Pe perioada acordării indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendă.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Nelamurire
amy83
Nu am carte de munca si mi-am incheiat un contract cu casa de pensii si asigurari sociale, prin care voi plati lunar 29% din salariul minim pe economie (adica ... (vezi toată discuția)