avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionata pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionata pe caz de boala

am o sora in varsta de 28 de ani care e pensionata pe caz de boala
acum a aflat ca este insarcinata
intrebarea noastra este daca va putea beneficia de indemnizatia pentru crestrea copilului de 800 ron,dupa ce naste
va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra :)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:07, 10 Martie 2009
Da, va beneficia, intrucat in ultimul an anterior datei nasterii copilului a beneficiat de pensie de invaliditate; dreptul de a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in cuantum de 600 RON este reglementat prin art. 1, alin. (2), lit. h) din O.U.G. nr. 148/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 148/2005 sirbu elena sirbu elena am si eu o problema careia nu ii gasesc raspuns singura. in og 148/2005 la art. 1 alin.1 se specifica urmatoarele: "Începând cu data de 1 ianuarie 2006, ... (vezi toată discuția)
Cresterea copilului - concediu nfad nfad vreau sa ma lamuriti si pe mine cu ceva, va rog. am o fetita de 9 luni si sunt din nou insarcinata. as vrea sa stiu cum e cu concediul de crestere a copilului. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului cosmin rachinoiu cosmin rachinoiu Buna, sunt pensionata de boala de 4 ani si in luna mai urmeaza sa devin mama . Ma intereseaza daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)