avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata din Trezorerie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata din Trezorerie

Pe data de 03.01.2017 sa facut un transfer dintr-un cont de trezorerie al unei societati comerciale direct in contul curent bancar al societatii mele. Doresc sa stiu cum a fost posibil acest lucru stiind faptul ca dintr-un cont de trezorerie nu se pot face plati decat catre bugetul consolidat al statului ori catre contul curent bancar propriu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kristóf2015 , utilizator 13:19, 8 Aprilie 2018
Cf. Ordinul nr. 1235/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobată cu modificări prin Legea nr. 201/2003 , se pot efectua astfel de plati de foarte multa vreme (2008, cf acest ordin a fost modif de Ordinul nr. 3604/2008)

6.2.3. Unităţile trezoreriei statului nu vor deconta ordinele de plată pentru trezoreria statului (OPHT), prin care agenţii economici sau alte persoane juridice împuternicite de aceştia dispun transferul în conturi bancare al sumelor indisponibilizate de organele fiscale, cu excepţia celor în care se precizează în mod expres că transferul se efectuează pentru achitarea integrală sau parţială a drepturilor salariale.
Sumele încasate în contul 50.69 "Disponibil al operatorilor economici" în plus faţă de cele indisponibilizate, precum şi cele pentru care nu s-a întocmit de către organele fiscale lista prevăzută la pct. 6.2.2 pot fi transferate în conturi bancare sau pot fi utilizate pentru efectuarea de plăţi către furnizori ori creditori cu conturi deschise la trezoreria statului sau la instituţii de credit, cu condiţia ca asupra conturilor respective să nu fi fost înfiinţată poprirea prin titluri executorii.

Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Buna ziua!!!nu am știut ca acum se face separat pașaport ptr copii și nici nu nu am fost informați de către dansa la care am plătit taxele ptr pașaport și problema e ca noi am plătit și ptr mama taxele(ptr pașaport) ...întrebarea e dacă putem sa recuperam banii aruncati degeaba( nu am depus actele la poliție ???)adică sa facem numai ptr copil pașaportul ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare bani din contul din trezorerie mariaurell mariaurell trebuie sa intre o suma de bani in contul din trezorerie. inca nu am platit ce datorez statului, conform declaratiilor depuse in 24 luna ce a trecut. datoria ... (vezi toată discuția)
Plata cu numerar croberta croberta Mai este valabil art 5.4.1 din Norma metodologică de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi ... (vezi toată discuția)
Plata efectuata pe 25 la banca de catre agentul economic si consemnata pe 26 de catre banca maricim maricim Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie extrem de neplacuta din urmatorul motiv: Din fericire anul acesta firma mea a reusit sa obtina o esalonare la plata pentru ... (vezi toată discuția)