avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui dupa moartea mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui dupa moartea mamei

Buna ziua! Prietena mea este divortata si are un minor, in varsta de 7 ani. Dupa divort, copilul i-a fost incredintat in totalitate ei, fara drept de vizita din partea tatalui. A reusit sa isi construiasca o casa si o afacere.
In urma unor investigatii medicale a aflat ca are o problema grava de sanatate. Intrebarea este, in cazul decesului sau, tatal copilului are dreptul de a locui in casa ei si de a creste minorul? Sau ce se intampla cu bunurile sale atat timp cat copilul este minor si nu are nici un alt tutore? Mama nu isi doreste sub nicio forma ca minorul sa ajunga din nou la tata, ce solutii ar putea avea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:34, 7 Februarie 2017
rude are ? Ar avea cine sa creasca copilul ?
Are frati si surori.Vreau sa stiu legal ce poate face.
Ea ar dori sa faca o procura ceva, pentru un prieten care nu ii este ruda. Are cum?
Poate face un testament , ramane de vazut dupa decesul ei ( daca va fi cazul) ce se va putea face. Conteaza situatia de atunci de moment, ce varsta va avea copilul, ce isi doreste, care e relatia cu tatal sau, dar si cu persoana la care se doreste sa ramana copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cozma maria cozma maria Am si eu cateva intrebari. Am ajuns la intelegere cu sotul meu ca vrem sa divortam, dar avem un copilas de 4 ani. Eu nu mai stau cu sotul in satul in care am ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac sa castig divortul NEREIA NEREIA buna numele meu este florentina am 33 de ani sotul meu a gabat divortul de mine pentu ca am plecat de acasa acum un an de zile pentu ca ma batea si nu ne ... (vezi toată discuția)