Buna ziua! Prietena mea este divortata si are un minor, in varsta de 7 ani. Dupa divort, copilul i-a fost incredintat in totalitate ei, fara drept de vizita din partea tatalui. A reusit sa isi construiasca o casa si o afacere.
In urma unor investigatii medicale a aflat ca are o problema grava de sanatate. Intrebarea este, in cazul decesului sau, tatal copilului are dreptul de a locui in casa ei si de a creste minorul? Sau ce se intampla cu bunurile sale atat timp cat copilul este minor si nu are nici un alt tutore? Mama nu isi doreste sub nicio forma ca minorul sa ajunga din nou la tata, ce solutii ar putea avea? Va multumesc!
Poate face un testament , ramane de vazut dupa decesul ei ( daca va fi cazul) ce se va putea face. Conteaza situatia de atunci de moment, ce varsta va avea copilul, ce isi doreste, care e relatia cu tatal sau, dar si cu persoana la care se doreste sa ramana copilul.
Divort
cozma maria
Am si eu cateva intrebari.
Am ajuns la intelegere cu sotul meu ca vrem sa divortam, dar avem un copilas de 4 ani. Eu nu mai stau cu sotul in satul in care am ... (vezi toată discuția)