avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătorie Kosovo
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătorie Kosovo

Buna ziua va rog dacă puteți sa ma ajutați vreau sa ma căsătoresc cu logodnicul meu care este din Kosovo si am vrea acolo sa încheiem cununia nu găsesc pe nimeni care sa imi spună exact ce acte imi trebuiesc va rog mult dacă puteți sa ma ajutați ...va multumesc
Cel mai recent răspuns: AncAaa15 , utilizator 18:56, 7 Februarie 2017
Normal ca nu stie nimeni. Statul Kosovo nu este recunoscut de statul roman. In principiu ar trebui sa va interesati la aut. din Kosovo, doar ca trebuie sa aveti in vedere faptul ca ulterior casatoriei veti avea multe spampile de obtinut de la autoritati. E vorba de supralegalizari. Mai bine va casatoriti la noi. Sa isi supralegalizeze sotul certif. de nastere si sa solicite o adeverinta de la locul sau de nastere si domiciliu o adeverinta din care sa rezulte ca nu a mai fost casatorit. Poate ca ar fi mai bine. Zic si eu.
Daca va ganditi sa incheiati casatoria in Romania veti avea nevoie de adeverinţa eliberată de starea civilă de la locul de naştere care trebuie legalizată prin 2 ştampile de MAI-, pe verso MAI certifică printr-o stampilă pătrată, faptul că documentul este semnat, ştampilat şi emis de un funcţionar autorizat conform legilor Republicii Kosovo şi parafată cu ştampila rotundă a Republicii Kosovo, Guvernul Kosovo, Ministerul Afacerilor Interne, Pristina şi avizata obligatoriu de MISIUNEA DE ADMINISTRAŢIE INTERIMARĂ A NAŢIUNILOR UNITE ÎN KOSOVO(United Nations Interim Administration Mission in Kosovo) de la Pristina prin care de asemenea se certifică faptul că documentul este eliberat în mod corect de un funcţionar autorizat şi parafată cu ştampila rotundă în a cărei cuprins se află sigla ONU pentru ţările cu care România a încheiat tratate-(din care să rezulte că viitorul soţ, cetăţean străin sau apatrid, nu este căsătorit /sau este divorţat şi îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea căsătoriei în România)
- CERTIFICATUL DE NAŞTERE (în original şi copie xerox ) ŞI TRADUCEREA ÎN LIMBA ROMÂNĂ LEGALIZATĂ A ACESTUIA (în original şi copie xerox)-ATENŢIE! certificatul de naştere se eliberează de MAI- Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Kosovo din Pristina , pe verso MAI certifică printr-o stampilă pătrată, faptul că documentul este semnat, ştampilat şi emis de un funcţionar autorizat conform legilor Republicii Kosovo şi parafat cu ştampila rotundă a Republicii Kosovo, Guvernul Kosovo, Ministerul Afacerilor Interne, Pristina şi avizate obligatoriu de MISIUNEA DE ADMINISTRAŢIE INTERIMARĂ A NAŢIUNILOR UNITE ÎN KOSOVO(United Nations Interim Administration Mission in Kosovo) de la Pristina prin care de asemenea se certifică faptul că documentul este eliberat în mod corect de un funcţionar autorizat şi parafată cu ştampila rotundă în a cărei cuprins se află sigla ONU. Trebuie sa mearga la Biroul de Legatura pentru afaceri juridice din cadrul UNMIK care va certifica autenticitatea. In total sunt 3 stampile pe care trebuie sa le aiba pe fiecare act. Ministerul de Interne Kosovo, Ministerul de Externe si Biroul de Lagatura al Romaniei in Kosovo. Supralegalizarea se face la un biroul din cadrul departamentului consular.
Știți cumva cum găsesc aut ? Am căutat peste tot pe internet si nu găsesc sau ce înseamnă ?
Cred ca era autorități ma scuzați sunt cam bulversată acum am citit cum trebuie
Nu putem in România pt ca el nu poate părăsi Kosovo timp de 10 ani ...va mulțumesc oricum pt răspunsuri apreciez mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie kosovo Justitiarul71 Justitiarul71 Am nevoie urgent de ajutorul dvs. Rog pe cei care stiu sa-mi spuna ce stampile trebuiesc aplicate pe certificatul de nastere si pe adeverinta de cutuma a unui ... (vezi toată discuția)
Supralegalizarea actelor oficiale strãine pentru a fi folosite în românia anymor anymor Ma poate ajuta cineva? Cum poate prietenul meu supralegaliza un certificat de nastere pt a fi folosit in Romania in vederea casatoriei? Precizez ca el este din ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean strain Madalinka Madalinka Buna ziua, Doresc sa stiu pe ce documente se aplica cele 3 stampile in vederea casatoriei cu un cetatean din Republica Kirghiztan (tara nu este memebra a ... (vezi toată discuția)