Buna ziua,va rog sa ma lamuriti cu privire la perioada CIC .Aceasta se considera sau nu vechime in invatamant si se ia in calcul la incadrarea in grupa de vechime si la celelalte sporuri?Mentionez ca sunt profesor titular din 2005 si am intrerupt in peroada 2009-2012 cand am fost in CIC.In ce grupa de vechime ar trebui sa fiu incadrata ?
Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, nu întrerup vechimea în învăţământ, se prevedea in Legea 63/2011.
In perioada 2012-2015 CIC nu mai era considerat vechime in invatamant, ci doar vechime in munca. Din 2015 s-a revenit, si din nou este considerat vechime in munca.
In perioada 2012-2015, era in vigoare Legea 63/2011 , care prevedea in Anexa 5:
art.3 lit.A
...
4. Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ, nu întrerup vechimea în învăţământ. Aceste perioade nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.
.....
Da, aveti dreptate! Doar pentru sporul de stabilitate se scadea perioada CIC, nu si pentru transele de vechime. Acum nu se mai scade nici pentru sporul de stabilitate, gratie unui proiect de lege initiat de domnul senator Liviu Marian Pop, care a avut sorti de izbanda.
In momentul de fata ccc este sau nu considerat vechime in invatamant? Eu am contract in invatamant din 2011 cand era legea 63 in vigoare. Voi fi supusa acestei legi pana la pensie? Sau orice hotarare care apare se aplica si pentru mine?