Buna ziua. lucrez in invatamant din 1 septembrie 2008 pana in prezent. in perioada august 2012- aprilie 2014 am fost in CIC. dupa cat am citit am vazut ca CIC-ul constituie vechime in invatamant. exista legi care infirma lucrul acesta pt respectiva perioada astfel incat pe fluturas imi apare tot 6-10. la 1 septembrie 2018 dupa calculele mele ar fi trebuit sa apara peste 10. Inteleg eu gresit? de ce ar fi discriminarea asta? Multumesc.
Legea nr. 63/2011 privind încadrarea și salarizarea în anul 2011 a personalului didactic și didactic auxiliar din învățământ (in vigoare de la 13 mai 2011 până la 31 iulie 2016, fiind abrogat prin Ordonanță de urgență 20/2016) prevedea :
Anexa 5 , art.3, Lit.A :
......
4. Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ, nu întrerup vechimea în învăţământ. Aceste perioade nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.
....
Asadar, perioada CCC, in cazul dvs, constituie vechime în învăţământ.