avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exequator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

exequator

Va salut. Va rog sa ma lamuriti daca actiunea de recunoastere a unei hotarari de divort (pronuntata in Iran) se judeca in Romania in contradictoriu cu cineva?
Daca da, atunci in contradictoriu cu Starea civila care a refuzat transcrierea (nu am un inscris, pur si simplu m-au indrumat sa merg la tribunal) sau cu persoana de care s-a divortat? Mentionez ca tribunalul imi solicita sa indic numele/denumirea paratului si nu stiu pe cine sa indic.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ianej , utilizator 19:34, 7 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Problema este ca celalat sot a ramas in Iran, este cetatean iranian si nu are nicio intentie sa intretina vreo legatura cu Romania. In aceste conditii va fi citat printr-o procedura speciala in cadrul procedurii exequator, sau pe cale normala, urmand procedura cu strainatatea?
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in romania a divortului pronuntat in s.u.a. Gianni1971 Gianni1971 Am divortat in S.U.A. in anul 2000 in urma unei casatorii inregistrate in Romania si acum trebuie sa inregistrez in Romania acest divorrt. M-am interesat deja ... (vezi toată discuția)
Cerere exequaor infiere fata in israel in vederea obtinerii cetateniei romane drbutilca drbutilca Fratele si cumnata cetateni romani si israelieni au infiat o fata in Israel si doresc sa aiba si ea cetatenia romana. Am fost imputernicit sa-i reprezint la ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoreasca data de alta tara e echivalenta in rominia? moraru camelia moraru camelia divortul a fost facut acolo unde s-a incheiat si casatoria(in afara ROMINIEI).detinind ambii dubla cetatenie,daca fac transcrierea la certificatul de divort in ... (vezi toată discuția)