avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt casatorit de sase ani dar in urma cu trei ani ne-am despartit (adica nu am mai locuit impreuna) .Nu avem bunuri comune,copii deci nimic de impartit.In urma cu doi ani ea a plecat in Spania.Eu as vrea sa divortez si ea vrea dar nu vine in tara .Ar exista o modalitate de a divorta chiar daca ea nu se prezinta la la divort.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: 32bujor , utilizator 17:14, 20 Februarie 2017
Doar prin intermediul instantei de judecata.
La desfacerea casatoriei prin instanta nu este necesara prezenta paratei,important este ca aceasta sa fie citata la domiciliul din strainatate sau sa isi aleaga un domiciliu pe teritoriul Romaniei,
Va multumesc.
As vrea sa mai specific ca in urma cu trei ani noi am dat o declaratie de comun acord in fata notarului ca nu mai locuim impreuna.Ea nu imi da adresa din Spania dar are adresa din tara unde are locuinta.Ea este cetatean din R.Moldova cu permis de sedere in Romania. Dorinta ei de a divorta se poate proba cu mama mea cu care a vorbit si a rugato sa-mi spuna sa introduc actele de divort cat mai repede.Atunci as putea inainta cererea de divort aratand ca nu mai locuim impreuna de doi ani,avem declaratia de saparare in fapt data in fata notarului si mama mea ca martor a discutiei avute cu ea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare tutela pethrem pethrem Sora mea de 13 ani doreste sa locuiasca in Spania cu mama ei. Locuim impreuna cu tatal nostru de la divortul parintilor. Relatia intre tata si noi nu a fost ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez nmbcatega nmbcatega Suntem stabiliti in Spania si doresc sa divortez, mentionez ca m-am casatorit cu sotul tot roman, in Romania si am doi copii minori .Ce trebuie sa fac? Ma ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor/custodie exclusiva yoyo1234 yoyo1234 Divort notar in anul 2014. Conventie autentificata in privinta minorului prin care s-a stabilit ca minorul va locui cu mama (la o adresa unde aveam contract de ... (vezi toată discuția)