avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constatare nulitate contract de arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constatare nulitate contract de arendare

Am chemat in judecata un arendas din comuna natala pentru a se constata de catre instanta nulitatea unui contract fictiv de arendare, contract pe care nu l-am semnat niciodata. La primaria din comuna, a fost inregistrat un contract nesemnat de niciuna din parti. Dupa trimiterea chemarii in judecata, judecatoria m-a anuntat sa platesc taxa de timbru de 20 de lei. Am platit-o la ANAF sectorul in care locuiesc in Bucuresti, am trimis chitanta in original cu adresa, cu numarul dosarului. Mi s-a fixat termen 31.01.2017. Nu m-am prezentat la proces, solicitasem judecarea in lipsa.
Acum, am primit instiintarea ca procesul a fost amanat pe 14.03.2017, dar mi se cere: estimarea valorii contractului de arendare a carui nulitate o solicit si achitarea taxei judiciare de timbru conf. art. 3 din OG80/2013, sub sanctiunea suspendarii prev. de art 242 Cpc.
Va solicit ajutorul sa ma lamuriti, daca se poate, asupra urmatoarelor:
- ce valoare sa estimez eu la un contract care nu exista? Este numai o fictiune a arendasului;
- ce alta taxa judiciara trebuie platita, de indata ce mi s-a stabilit una si pe care am platit-o?
- se pot percepe mai multe taxe judiciare pentru aceeasi cauza?
Cu multumiri!

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar pentru fiecare termende judecata? raser raser - Am chemat in judecata un arendas din comuna natala pentru a se constata de catre instanta nulitatea unui contract fictiv de arendare, contract pe care nu ... (vezi toată discuția)
Solicitare despagubiri in proces civil raser raser Se pot cere despagubiri intr-un proces civil? - Obiectul procesului este constatarea nulitatii unui pretins contract de arendare care nu este semnat nici de ... (vezi toată discuția)
Apel, hotarare definitiva/irevocabila? raser raser Sunt in proces civil cu un arendas, tema actiunii fiind constatarea nulitatii unui contract de arendare nesemnat de mine ca arendator. In urma actiunii de ... (vezi toată discuția)