- Am chemat in judecata un arendas din comuna natala pentru a se constata de catre instanta nulitatea unui contract fictiv de arendare, contract pe care nu l-am semnat niciodata. La primaria din comuna, a fost inregistrat un contract nesemnat de niciuna din parti.
- Dupa trimiterea chemarii in judecata, judecatoria m-a anuntat sa platesc taxa de timbru de 20 de lei. Am platit-o la Directia de taxe si impozite din sectorul in care locuiesc in Bucuresti, am trimis chitanta in original cu adresa, cu numarul dosarului. Nu m-am prezentat la proces, la primul termen, solicitasem judecarea in lipsa.
- Acum, am primit instiintarea ca procesul a fost amanat, dar mi se cere: estimarea valorii contractului de arendare a carui nulitate o solicit si achitarea taxei judiciare de timbru conf. art. 3 din OG80/2013, sub sanctiunea suspendarii prev. de art 242 Cpc.
Va solicit ajutorul sa ma lamuriti, daca se poate, asupra urmatoarelor:
- ce valoare sa estimez eu la un contract care nu exista? Este numai o fictiune a arendasului;
- ce alta taxa judiciara trebuie platita, de indata ce mi s-a stabilit una si pe care am platit-o?
- se pot percepe mai multe taxe judiciare pentru aceeasi speta, cate una la fiecare termen?
Cu multumiri!
Va trebui sa estimati o valoare minima si va trebui sa achitati taxa aferenta. Instanta nu va crede pe cuvant. Trebuie sa va dovediti cererea si pentru a analiza cererea aceasta trebuie timbrata. Veti plati o singura taxa de timbru la valoarea pe care o atribuiti contractului. Nu se plateste taxa la fiecare termen. Ar fi de preferat sa mergeti si sa va sustineti cererea in calitate de reclamant.
av. Ileana Alina Schwarz
Problema este ca am platit o taxa pe care ei mi-au cerut-o, de 20 de lei. Chitanta am trimis-o prin posta cu confirmare de primire, in cadrul termenului de 10 zile precizat de ei.
Acum imi cer alta taxa? Le-am mai trimis prin email copie scanata de pe chitanta si de pe confirmarea de primire.
De aceea va intrebam daca se mai plateste alta taxa (credeam ca pentru alt termen?).