avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie dupa 18 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie dupa 18 ani

Am 18 ani , și m am înscris la o școala postliceala învățământ zi. Nu mi s a primit dosarul pentru alocatie. Eu am citit in legea învățământului ca școala postliceala este încadrată in învățământul profesional și tehnic și conform legii alocației as beneficia in continuare de aceasta. Beneficiez de aceasta alocatie sau am inteles greșit ? Daca da cui trebuie sa ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 8 Februarie 2017
Legea 61/1993
art.1
....
(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.
.....

Potrivit Legii 1/2011, "invăţământul postliceal" nu este incadrat la "învăţământul profesional şi tehnic".

art.33
(1) Învăţământul profesional se poate organiza în şcoli profesionale care pot fi unităţi independente sau afiliate liceelor tehnologice, de stat sau particulare.
....
(5) Absolvenţii învăţământului profesional pot continua studiile în învăţământul liceal.

In speta, consider ca nu puteti beneficia de alocatie .Insa pentru un raspuns cat mai concludent adresati-va, ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat laur2013 laur2013 as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare. am ... (vezi toată discuția)
Alocația de stat Alina_605 Alina_605 Buna ziua! Daca sunt eleva la o școală postliceală nu pot beneficia de alocația de stat? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Alocatia de stat dupa varsta de 18 ani (la studenti?) ContSters198982 ContSters198982 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)