Buna seara,
Am fost angajata la un broker de asigurari cu contract de mandat, in anexa era specificat clar ca ma platesc lunar cu o suma X pentru serviciile prestate.
Deoarece mi-am dat seama in 4 luni ca pur si simplu ii jecmanesc pe consultanti(comisioane nucu) mi-am dat demisia.Dar ei nu vor sa imi plateasca zilele lucrate pana la demisie.Care este calea legala de a recupera salariul?
Ma poate ajuta cineva?
In primul rand trebuie sa clarificam urmatoarele aspecte :
1. avand in vedere ca la mijloc este vorba de un contract de mandat, nu putem discuta de " salar " ci de comision sau cel mult onorariu;
2. tot datorita tipului de contract incheiat, nu putem discuta de, "demisie", ci de o renuntare la mandat.
Pentru recuperarea banilor aferenti serviciilor prestate, care nu v-au fost achitati, nu aveti altceva de facut decat sa ii dati in judecata.
Depinde de clauzele contractuale.Daca acea suma fixa era conditionata de atingerea unei performante(un anumit numar de contracte sau prima bruta anualizata)nu cred ca veti avea castig de cauza.
Nu am inteles referirea la "comisioane nucu",poate ati vrut sa scrieti- mici.
Buna seara,
Anexa contractului nu contine nici un fel de conditii, acel comision era pentru indeplinirea functiei de Sales Manager.
Consultantii nu au primit comisioane, doar niste " extrase de cont" in care era specificata productia lunii iulie dar comision OOOOOO.