avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum imi pot recupera salariul?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum imi pot recupera salariul?

Buna seara,
Am fost angajata la un broker de asigurari cu contract de mandat, in anexa era specificat clar ca ma platesc lunar cu o suma X pentru serviciile prestate.
Deoarece mi-am dat seama in 4 luni ca pur si simplu ii jecmanesc pe consultanti(comisioane nucu) mi-am dat demisia.Dar ei nu vor sa imi plateasca zilele lucrate pana la demisie.Care este calea legala de a recupera salariul?
Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Bianca1112 , utilizator 23:15, 9 Septembrie 2009
Domnule Tudorian,de prisos este "admonestarea"pe care mi-o aplicati.
Vorbesc despre lucruri pe care le cunosc,de obicei.Dv.despre ce vorbiti?

Doamna Bianca,chiar si in aceasta calitate ati fi putut avea o clauza de performanta.
Cum ea nu exista,va doresc recuperarea banilor.

Sincer, cel mai tare m-a deranjat si m-a facut sa iau atitudine faptul ca, atunci cand am cerut o explicatie oficiala despre ce s-a intamplat cu comisioanele si le-am spus superiorilor ca, brokerii sunt nemultumiti, am primit un raspun foare senin "Care este problema?Da-i afara!Sunt atatia prosti pe strada"
Sa fie!
Multumesc
Daca pe cale amiabila nu este posibil sa va primiti drepturile cuvenite,atunci ramane calea instantei,cum ati fost sfatuita.
Prin contract,exista obligativitatea platii comisioanelor si,rectific,puteti avea castig de cauza:)
Avand in vedere ca firma este condusa numai din cetateni cehi, intelegerea amiabila am incercat sa o fac prin e-mail si telefon.Bineinteles ca nu mi s-a raspuns la telefon iar la e-mailuri le-a scapat cate un read receipt, dar bineinteles raspuns 0.
Nu imi ramane altceva de facut decat sa cer o somatie de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa trag la raspundere un broker daca asiguratorul refuza nejustificat sa-mi achite contravaloarea reparatiilor efectuate la un autoturism in baza unei polite casco? sorina.scurtu sorina.scurtu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea chestiune. Vreau sa stiu cum pot/ daca pot sa trag la raspundere un broker de asigurare in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Recuperate comision agentie DRSimona DRSimona Buna ziua! Am inchiriat un apartament foarte dragut nimic de zis.! Am dormit 2 nopti impreuna cu familia si am constatat ca in apartament era extreme de frig. ... (vezi toată discuția)
Refuz credit - persoana juridica ContSters264598 ContSters264598 Am primit un refuz credit ca persoana juridica. Nu sunt convins ca cererea mea de credit a fost tratata corect dpdv profesional, motivatia bancii fiind foarte ... (vezi toată discuția)