Buna seara,
Am fost angajata la un broker de asigurari cu contract de mandat, in anexa era specificat clar ca ma platesc lunar cu o suma X pentru serviciile prestate.
Deoarece mi-am dat seama in 4 luni ca pur si simplu ii jecmanesc pe consultanti(comisioane nucu) mi-am dat demisia.Dar ei nu vor sa imi plateasca zilele lucrate pana la demisie.Care este calea legala de a recupera salariul?
Ma poate ajuta cineva?
Sincer, cel mai tare m-a deranjat si m-a facut sa iau atitudine faptul ca, atunci cand am cerut o explicatie oficiala despre ce s-a intamplat cu comisioanele si le-am spus superiorilor ca, brokerii sunt nemultumiti, am primit un raspun foare senin "Care este problema?Da-i afara!Sunt atatia prosti pe strada"
Daca pe cale amiabila nu este posibil sa va primiti drepturile cuvenite,atunci ramane calea instantei,cum ati fost sfatuita.
Prin contract,exista obligativitatea platii comisioanelor si,rectific,puteti avea castig de cauza:)
Avand in vedere ca firma este condusa numai din cetateni cehi, intelegerea amiabila am incercat sa o fac prin e-mail si telefon.Bineinteles ca nu mi s-a raspuns la telefon iar la e-mailuri le-a scapat cate un read receipt, dar bineinteles raspuns 0.
Nu imi ramane altceva de facut decat sa cer o somatie de plata.