avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxe noi?!ptr procesul partaj...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxe noi?!ptr procesul partaj...

M-ar interesa sa stiu care sunt taxele (actualizate)ce trebuiesc platite ptr un proces de partaj(mentionez ca bunurile se impart in mod egal)....aceste taxe sunt fixe sau se stabilesc in functie de valoarea bunurilor?...pe parcursul partajului,cum se stabileste valoarea bunurilori ce vor fi impartite?exista un evaluator?daca da,cam care ar fi valoarea serviciilor prestate?(de ex ptr 2 imobile si un teren)...pun aceste intrebari,fiindca mi-au fost vehiculate taxe de ordinul zecilor de mii de euro,desi valoarea acestor bunuri nu este f mare...in cazul unui credit contactat in comun,cum se procedeaza,daca fostul partener nu doreste sa-l preia? cu multumiri anticipate ptr atentia acordata....
Din moment ce impartiti in mod egal cele doua imobile si terenul, este corect sa impartiti in mod egal si datoriile. Doriti jumatate din bunuri, dar nu si jumatate din valoarea datoriilor.... Daca doriti sa preia el toate datoriile ar trebui sa il despagubiti cu o parte din bunurile pe care le solicitati...
Solutia cea mai simpla si la indemana este sa vindeti unul din imobile sau terenul si sa achitati datoria,impartind in mod egal ce mai ramane. Sau dv.solicitati o cota mai mica din bunurile comune, urmand ca el sa primeasca o cota mai mare si sa preia si datoriile.
va multumesc ptr sfat....daca nu veneati cu aceasta solutie nu stiu ce faceam#-o....problema este ca nu vrea sa vanda....si nici sa imparta.....eu doresc o abordare competenta din punct de vedere juridic,nu sa stam la sueta si sa ne dam fiecare cu parerea,neavand alta activitate in acel moment....
Va fi extrem de dificil cu acel credit, dintre toate bunurile... Pentru ca si daca el si-l asuma, acest lucru nu poate fi opus bancii (decat, poate, daca o chemati si pe ea in judecata) si, desi sotul ar putea fi obligat sa-l plateasca, daca omite, veti aparea amandoi ca rau-platnici.
Pentru ca in contractul bancii apareti amandoi si ea pe amandoi va poate obliga, executa, etc.
Contactati intai un avocat care sa va explice costurile si riscurile, va face niste calcule, apoi mergeti acasa si va hotarati.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
eu i-am propus sa scadem valoarea creditului din contravaloarea bunurilor si apoi sa impartim sau sa scad din partea mea cuvenita, jumatate din acest credit si el sa achite in continuare.....nu vrea!..si nici nu doreste sa vanda nimic ptr ca nu este momentul....partea cea mai rea este ca eu nu imi permit financiar sa deschid acest proces de partaj(cu acest nou procent aplicat)...as putea,din punct de vedere juridic sa il constrang in vreun fel?exista macar vreo portita sa intru in posesia a ceea ce mi se cuvine?ptr ca lucrul amestecat........
"Portita" pentru a intra in posesia cotei parti din bunurile comune o reprezinta instanta de judecata atunci cand partile nu se inteleg. Din punct de vedere juridic, nu il puteti constrange in niciun fel daca nu aveti o hotarare judecatoreasca in acest sens.....

Daca veti ajunge in instanta, paratul poate contesta cota de 50% pe care o solicitati dv. in functie de veniturile pe care le-ati avut fiecare. Creditul... pe numele cui este? Pentru ce au fost folositi banii? Cine a platit ratele pana acum?

Alte discuții în legătură

Cine preia creditul sotului daca acesta a fost contractat inainte de casatorie? minouche minouche Sotul meu a decedat.Are doua credite neachitate contractate inainte de casatorie.Are 2 copii din alta casatorie mostenitori.Avem 2 imobile in comun cumpmarate ... (vezi toată discuția)
Partaj, credit cu ipoteca octaviaescu octaviaescu Buna ziua Am divortat de sotul meu la notar, acum ramane de rezolvat problema partajului....de fapt singurul lucru care ne leaga este creditul garantat cu ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)