avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxe noi?!ptr procesul partaj...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxe noi?!ptr procesul partaj...

M-ar interesa sa stiu care sunt taxele (actualizate)ce trebuiesc platite ptr un proces de partaj(mentionez ca bunurile se impart in mod egal)....aceste taxe sunt fixe sau se stabilesc in functie de valoarea bunurilor?...pe parcursul partajului,cum se stabileste valoarea bunurilori ce vor fi impartite?exista un evaluator?daca da,cam care ar fi valoarea serviciilor prestate?(de ex ptr 2 imobile si un teren)...pun aceste intrebari,fiindca mi-au fost vehiculate taxe de ordinul zecilor de mii de euro,desi valoarea acestor bunuri nu este f mare...in cazul unui credit contactat in comun,cum se procedeaza,daca fostul partener nu doreste sa-l preia? cu multumiri anticipate ptr atentia acordata....
toate bunurile au fost realizate in comun...creditul este pe numele amandurora si a fost achitat din venituri comune..banii s-au folosit ptr achizitiona acelui teren..atunci cand esti impreuna faci ce crezi ca este important la un moment dat, ptr a realiza ceva...din pacate eu nu voi putea sustine creditul si nici sa il actionez in instanta(taxa de timbru ma impiedica) .
iulia_m a scris:

....eu doresc o abordare competenta din punct de vedere juridic, nu sa stam la sueta si sa ne dam fiecare cu parerea, neavand alta activitate in acel moment....

Dorinta dvs. poate fi satisfacuta doar in cadrul unei consultatii la sediul unei forme de exercitare a profesiei de avocat.
Acesta este doar un FORUM - adica un loc in care parerile/opiniile sunt libere (dar nu si obligatorii).
Aici nu veti gasi neaparat solutii fundamentate d.p.d.v. juridic, ci doar Oameni care isi exprima opiniile lor. Unii pentru ca au citit intr-o singura carte = Viata. Altii pentru ca au citit ceva mai multa literatura juridica. Dar si unii si altii se gandesc sa impartaseasca si altora din ceea ce stiu. "Neavand alta activitate", evident :O
"Neavand alta activitate" pe langa bautul cafelei de sambata dimineata, ma pregateam sa formulez un raspuns la intrebarea dvs. Numai ca mi-a cazut sub ochi mesajul dvs. maisus citat ...si mi-a trecut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
romascanu, moderator
este alegerea dvs daca doriti sa imi raspundeti la problema pe care o am,mai ales ca aveti si competenta necesara(tinand cont de pregatire)...ptr a asculta alte opinii o pot face si cu prietenii,la o cafea,si nu trebuie sa imi expun problema pe forum.nu sunt aici ptr socializare(deocamdata)...m-a deranjat opinia aceea,ptr ca este greu de crezut ca cineva normal la cap,doreste sa imparta numai bunurile si datoriile nu...probabil ca nici eu nu m-am exprimat f clar....am apreciat ca acea doamna mi-a scris in continuare si dupa cum ati observat,dialogul a continuat....a fost doar un mic incident.....va multumesc si dvs ptr opinie....repet,nu am ales acest forum ptr a intra in polemica cu cei de aici.....
Doamna, repet, si daca ar vrea sa preia creditul, daca dupa ce si-l asuma nu plateste intocmai si la timp, si dv. puteti fi executata.
Sper ca am fost clara.
NU exista portite la orice problema, uneori legea e clara: va intelegeti, bine; nu, in instanta.
Acum, e o problema daca dv. doriti impartirea intr-un anumit fel, dar nu va permiteti sa-l obtineti. Dar aceasta problema e peste tot in lume, chiar daca in ultimul timp la noi gratuitatea justitiei a devenit cam scumpa, cum imi atragea atentia ieri o colega.
Dv. aveti nevoie de altceva, o solutie miraculoasa poate... solutie care, pentru efectul magic, e de regula scumpa, muncita, greu de gasit...
POate ca v-ar ajuta o negociere cu domnul, poate ca nu e musai sa ajungeti in instanta.
Dar nu avem date sa va spunem cum sa faceti si nici nu se poate sa invatati sa negociati de pe un forum, oricat de profesionist ar fi el. Si ar fi dificil sa negociati personal si daca ati avea argumentele, avand in vedere implicarea dv. emotionala.

:offtopic: Ce facem noi aici este discutie la o sueta tocmai pentru ca este maximul prin care putem ajuta in conditiile date.
OPiniile juridice se dau fata in fata cu acte si client, cu intreaga poveste la baza, cu descrierea atitudinii si a modului de abordare al "partii adverse" etc.
In afara acestui cadru profesionist in care se dau corect opiniile legale, totul este o suteta de pareri juridice. Asta nu inseamna ca nu incercam pe cat posibil sa ajutam cu pareri si sfaturi utile...
Sper sa nu va suparati, dar cred ca era mult mai frumos sa va scuzati, poate... si sa va axati chiar dv. pe subiect, mai degraba decat pe explicatii si furii adiacente. :( Este urat cum i-ati raspuns si colegei mai sus, pare ca ati facut un efort de a va pune problema pe net si noi nu am apreciat acest lucru... raspunzand asa cum doreati dv.
Nici eu nu vreau sa intru in polemica, dar nu e corect sa spun asta dupa ce sunt prima care isi arata nemultumirea, nu?

Sper sa ma intelegeti, sa nu parasiti forumul din cauza acestui incident si sa cautati sa dati mai multe informatii ca sa putem formula pareri mai coerente.
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine preia creditul sotului daca acesta a fost contractat inainte de casatorie? minouche minouche Sotul meu a decedat.Are doua credite neachitate contractate inainte de casatorie.Are 2 copii din alta casatorie mostenitori.Avem 2 imobile in comun cumpmarate ... (vezi toată discuția)
Partaj, credit cu ipoteca octaviaescu octaviaescu Buna ziua Am divortat de sotul meu la notar, acum ramane de rezolvat problema partajului....de fapt singurul lucru care ne leaga este creditul garantat cu ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)