avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli pe cota indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli pe cota indiviza

Un proprietar al asociatiei vrea sa dea in judecata administratia pentru ca nu se respecta legea la calculul cheltuielilor pe cota indiviza deoarece aceste cheltuieli se calculeaza in functie de suprafata utila a apartamentelor. Exista posibilitatea sa avem probleme din aceasta cauza?
Acesta sustine ca prin aplicarea cotei indivize ar plati mai putin pentru acest tip de cheltuieli decat la suprafata utila.
multumesc?
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 14:33, 22 Februarie 2017
maridan03 a scris:
Stiu acest lucru doar intrebam daca la proces cu acest proprietar ar trebui sa primesc amenda pentru ca nu calculez in functie de cota asa cum scrie in lege ci in functie de suprafata?

Daca repartizati costul unei reparatii pe cota parte indiviza ori pe suprafata utila, rezultatul este acelasi. Nu poate sa difere. Si asta pentru ca acea cota indiviza este data chiar de suprafata utila, asa cum s-a explicat mai sus.
apartamente care se afla unul sub altul, sunt la fel și au suprafete diferite trebuie sa aiba aceeasi cota indiviza?
Pai daca au suprafete diferite, inseamna ca nu sunt la fel. Calculand cota indiviza, asa cum este firesc, pe baza suprafetelor utile, logic vor rezulta cote indivize diferite.

In primul rand trebuie sa aveti toate actele de propietate in copie, trebuie sa adunati cota indiviza din toate actele si o sa vedeti ca nu o sa va dea 100% (in majoritatea cazurilor nu da).
Atunci trebuie sa faceti pe suprafata utila cu mentiunea ca trebuie sa fie aceeasi suprafata din acte.
Cel mai bine ar fi sa aveti si o hotarare a adunarii generale in acest sens.
Daca suprafetele sunt corecte nu trebuie sa va faceti griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume incasate eronat ContSters215676 ContSters215676 Buna seara, 1. Administratorul blocului a reparat o parte de terasa si in urma facturii a introdus la proprietarii de pe partea care a reparat a retinut o ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Cota/parte /indiviza timpuriu timpuriu am citit pe acest forum si am inteles cat de cat calcul pe C/P/I Am vazut un acord de asociere si nu prea sunt lamurit daca aceste date sunt corecte la ... (vezi toată discuția)