avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuielie de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuielie de judecata

Buna seara!cum se procedeaza in cazul in care esti chemat in instanta pentru intampinare in cazul in care esti de acord cu pretentiile celuilalt?trebuie sa iei un avocat?trebuie sa te prezinti in instanta?sau se comunica telefonic ca sunt acceptate pretentiile.Se mai platesc cheltuieli de judecata?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 09:18, 9 Februarie 2017
Buna seara,
Regula procedurii civile prevede ca intampinarea este obligatorie, prin intampinare va puteti face apărarea. Puteti formula in scris intampinare si fara ajutorul unui avocat.
Daca sunteti de acord cu pretentiile reclamantului din cererea de chemare in judecata, aveti posibilitatea sa va prezentati personal la proces si sa recunoasteti, la primul termen de judecata, ce s-a cerut in cererea de chemare in judecată și nu mai puteți fi obligat la cheltuielile de judecată, cu doua exceptii: inainte de proces ati fost pus in intarziere de catre reclamant sau va aflati de drept in intarziere. Depinde de procesul in care sunteti parte.
Nu puteti comunica telefonic faptul ca sunteti de acord cu pretentiile reclamantului. Ori faceti intampinare in scris, ori va prezentati personal la primul termen de judecata la care sunteti citată.
multumesc mult!imi puteti spune cat costa o expertiza judiciara ?
Depinde de felul expertizei judiciare care se administreaza in proces. Ce obiect are procesul in care sunteti parte?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
Rodica Simu, Avocat
Puteți să faceți o întâmpinare pe care să o depuneți la registratura instanței. Recunoașteți pretențiile reclamantului și solicitați să nu fiți obligată la suportarea cheltuielilor de judecată. Apoi, dacă considerați, nu vă mai prezentați la termen.
O expertiză judiciară nu vă pot spune cât costă deoarece nu cunosc despre ce fel de expertiză este vorba.
obligatie de a face ridicare constructii, podet si imprejmuire!Multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Am fost citat la judecatorie pentru neplata unei facturi de prestari servici! va rog ajutati-ma Magnum Magnum In decembrie am fost la un hotel la care am solicitat cazare , dar in urma actiunilor societatii pe care o detin si sunt administrator nu am putut achita ... (vezi toată discuția)
Intampinare proces civil dori27 dori27 Buna ziua, Am primit acasa o citatie, si am inteles ca in calitate de parat trebuie sa depun la Judecatorie o declaratie de Intampinare. As dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Nu ma prezint la proces kenzzo kenzzo buna ziua ,am ajuns la concluzia ca decat sa ma mai prezint la proces si sa depun intimpinare nu se merita ca cheltui niste bani in plus , trebuie sa anganjez ... (vezi toată discuția)