avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intampinare proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intampinare proces civil

Buna ziua,

Am primit acasa o citatie, si am inteles ca in calitate de parat trebuie sa depun la Judecatorie o declaratie de Intampinare.
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care in declaratia de intampinare ma declar vinovata?Voi achita doar suma care mi se cere in Citatie sau la infatisare avocatul reclamantului poate mari suma?
Deasemenea, daca nu depun Intampinarea si ma prezint in Instanta, avocatul reclamantului poate mari suma(Ma refer la prima prezentare, cand mi se va cere sa depun Intampinarea)?

Va multumesc anticipat,
Dorina
Cel mai recent răspuns: dori27 , utilizator 20:40, 11 Ianuarie 2011
daca va cere sa depuneti intampinare sunteti in civil...... deci nu putem vorbi de vinovatie.... eventual de culpa... ar trebui vazut despre ce e vorba....
Da,e proces civil.Mi se cer despagubiri pentru o inundatie produsa.As dori sa stiu daca declar ca a fost vina mea in Intampinare, mai poate avocatul reclamantului sa mareasca suma ceruta ca si despagubire pana la proces?
puteti specifica in intampinare ca sunteti de acord cu plata daunelor. si nu va avea partea adversa sa mai mareasca valoarea lor.
Ati scris:"puteti specifica in intampinare ca sunteti de acord cu plata daunelor. si nu va avea partea adversa sa mai mareasca valoarea lor."

A 2-a propozitie inseamna ca partea adversa nu va mai putea mari suma ceruta, in timpul primei prezentari?
Intreb pentru ca am inteles ca pe percursul procesului, se poate mari suma ceruta ca despagubire.

Va multumesc,
Dorina
In caz ca recunoasteti pretentiile reclamantului, la primul termen de judecata, nu veti mai plati cheltuielile judiciare , daca acestea sunt cerute ( ma refer la onorariul de avocat, taxele judiciare de timbru, timbrul judiciar .

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu te prezinti la prima citatie intr-un proces civil in care ai calitatea de parat husseincudop husseincudop Sunt citat in calitate de parat intr-un proces civil, fond pretentii si din motive de ordin financiar nu am putut angaja un avocat. In acest context nu am ... (vezi toată discuția)
Daune morale sinlesa sinlesa am cumparat un obiect de valoare mare, vanzatorii nu au respectat clauzele,m-am suparat am facut plingere la sefii lor din Bucuresti,OPC, ANPC, pro-tv, bbc,si ... (vezi toată discuția)
Ce trebui sa contina un memoriu catre judecator? alina_evelina alina_evelina in decembrie 2010 doamna presedinta si doamna administratora a binevoit sa imi bage dosar in tribunal pentru suna de 1000 ron pentru neplata intretineri.in ... (vezi toată discuția)